Висшите британски здравни експерти категорично препоръчват на правителството и на

...
Висшите британски здравни експерти категорично препоръчват на правителството и на
Коментари Харесай

Британски експерти препоръчват пълно възстановяване на присъственото обучение в училищата

Висшите английски здравни специалисти изрично предлагат на държавното управление и на родителите цялостно възобновяване на присъственото образование в учебните заведения през септември.

Това е посланието на основния здравен консултант на Обединеното кралство професор Крис Уити, отправено в изявление по Би Би Си. Уити съобщи, че приказва от името на здравните съветници на всички съставни елементи на кралството.

Професорът се аргументира с изказванието, че рискът децата да пострадат е доста по-голям, в сравнение с в случай че се върнат в учебните заведения. Извън класните стаи те могат да се заразят от връщащите се на работните си места родители. Освен това - в дълготраен проект, неналичието на другарство в образователните заведения може да докара до затруднения в психологичното и физическото здраве на децата.

Би Би Си показва, че за интервала от март до юни от общо над 46 000 смъртни случая, свързвани с КОВИД-19, единствено в 10 жертвите са били на възраст до 19 години.

В Германия обаче данните сочат, че рискът за децата не е дребен. За две седмици, откогато са отворени 825-те учебни заведения в Берлин, в най-малко 41 от тях са регистрирани случаи на болест с ковид. Стотици са поставените под карантина възпитаници и учители.

Във Франция учебните заведения отварят след седмица. За всички възпитаници над 11-годишна възраст ще е наложително носенето на маски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР