Висши служители на Държавния департамент проведоха сесии за изслушване на

...
Висши служители на Държавния департамент проведоха сесии за изслушване на
Коментари Харесай

Държавният департамент бърза да отговори на вътрешното недоволство във връзка с войната Израел-Хамас

Висши чиновници на Държавния департамент организираха сесии за чуване на дипломати, работещи в шест посолства на Съединени американски щати в Близкия изток и Северна Африка на фона на непрекъснат митинг против метода на администрацията на Байдън за войната в Газа, споделиха чиновници на CBS News, до момента в който отделът бърза да отговори на рецензиите от своята работна мощ както във Вашингтон, по този начин и в чужбина.

Сесиите идват на фона на вълна от митинги от страна на дипломати, държавни чиновници и други отдели чиновници, до момента в който спорът навлиза във втория си месец и цивилните жертви в Газа вследствие на ответните военни интервенции на Израел се усилват. Антъни Блинкен се е срещал персонално с създателите му. Източник, осведомен с уговорките на Блинкен, сподели, че той постоянно желае разнообразни гледни точки от дипломатическите си сътрудници.

Каналът за противоречие на отдела е основан по време на войната във Виетнам като механизъм за професионални дипломати да показват основни политически опасения или отзиви непосредствено на висши чиновници, в това число държавния секретар, без боязън от отмъщение или неподходящи последствия за кариерата. Смята се, че се употребява приблизително няколко пъти годишно. Въпреки че някои телеграми са изтекли в предишното, множеството остават частни.

Държавният департамент отхвърли да разяснява телеграмата.

„ Горди сме, че отделът има открита процедура за чиновниците да показват несъгласията си с политиката непосредствено на висшите шефове на отдели в тази постройка без боязън от отмъщение “, сподели заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател на брифинг за пресата във вторник. „ [Ние] разбираме и чакаме хората в нашата работна мощ да имат разнообразни персонални убеждения, разнообразни вярвания за това каква би трябвало да бъде външната политика на Съединени американски щати. “

„ Насърчаваме хората да продължат да излагат тези отзиви “, той добавено.

В седмиците след началото на войната сред Израел и Хамас висши чиновници на отдела организираха виртуални срещи в кметството със чиновници на посолствата на Съединени американски щати в Мароко, Тунис, Египет, Кувейт, Ирак и Оман, като скоро се чакат спомагателни сесии за чиновници, командировани в Ливан, Саудитска Арабия и други страни в района, сподели чиновник на Държавния департамент. за разпространение на запаси за психологично здраве и уелнес, предлагани от отдела, сподели служителят. Заместник-държавният секретар по ръководството Джон Бас и заместник-държавният секретар по ръководството и ресурсите Ричард Верма са управлявали сесиите, съгласно служителя на Държавния департамент, който е приказвал при изискване за анонимност, с цел да разиска чувствителни вътрешни въпроси.

Във Вашингтон и Блинкен, и изпълняващият длъжността заместник-секретар Виктория Нуланд са се срещали неведнъж със чиновници от целия отдел, в това число тези, които служат в бюрата по въпросите на Близкия изток и по политическите и военни въпроси. Срещите са били прочувствено натоварени и са включвали прям продан на отзиви, а някои са били единствено на място, споделиха два източника, осведомени с тях.

Блинкен също се е срещал с афинитетни групи в отдела, в това число американски евреи в Дипломация, американски мюсюлмани и другари в страната и арабски американци в организациите за външни работи, съгласно служителя на Държавния департамент. има групи за поддръжка на американски мюсюлмани, арабски американци и хора, наранени от антисемитизъм. Ресурсите за психологично здраве също бяха предоставени на засегнатите от спора, в това число специфичен онлайн център, хостващ спомагателни запаси за уелнес.

Блинкен изпрати известия до цялата работна мощ за личните си дипломатически задължения в района. Тази седмица той приключва второ турне в разнообразни страни. След спирки в Израел, Западния бряг, Йордания, Кипър, Ирак и Турция, той продължи към Азия.

Известно е, че минимум един чиновник на Държавния департамент е подал оставка през последните седмици. Джош Пол, дълготраен чиновник, който е работил по прехвърлянията на оръжие в Бюрото по военно-политически въпроси, разгласява писмо в LinkedIn, в което излага несъгласието си с решението на администрацията да даде спомагателна смъртоносна поддръжка на Израел, което той назова „ късогледо, разрушително, незаслужено, и опонира на самите полезности, които обществено поддържаме. "

При изненадваща офанзива против общности в Южен Израел на 7 октомври бойците на Хамас убиха повече от 1400 души, раниха повече от 5400 и лишиха повече от 200 заложници, съгласно публични представители на Съединени американски щати и Израел. Тридесет и шест жители на Съединени американски щати бяха убити, а 10 остават в неопределеност, като най-малко някои от обвинените са за заложници, споделиха американски чиновници.

След офанзивите израелските удари в Газа доведоха до гибелта на повече от 10 000 палестинци, в това число повече от 4 000 деца, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа. Въпреки че израелски и американски публични лица сложиха под подозрение точните данни за жертвите, те признават, че цивилните жертви са хиляди.

Нарастващите жертви бяха изрично наказани от интернационалните организации. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в понеделник назова Газа „ гробище за деца “ и повтори апелите за преустановяване на огъня.

Както Съединените щати, по този начин и Израел обществено се опълчиха на преустановяване на огъня, потвърждавайки, че всяко преустановяване на военните интервенции на Израел би дало Екстремистите на Хамас имат опция да се прегрупират и да подхващат нови офанзиви. Г-н Байдън, Блинкен и други американски публични лица приканиха за филантропични паузи в боевете, с цел да се улесни потокът от обезверено нужна помощ в Газа и да се проправи пътя за освобождението на заложниците, държани от Хамас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР