Висшето училище по сигурност и икономика откри новата академична 2021/2022

...
Висшето училище по сигурност и икономика откри новата академична 2021/2022
Коментари Харесай

ВУСИ откри новата академична година, отличник със специалнат...

Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система откри новата академична 2021/2022 година при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Церемонията откри и води ръководителят на настоятелството на ВУСИ госпожа Олга Манолова, а по традиция първи към първокурсниците се обърна президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов, който ги поздрави за направения избор и ги увери, че във вуза ще получат качественото обучение, за което са пристигнали, и ще развият своите персонални и професионални качества, които ще са им от изключителна изгода в практиката след завършването.



„ Ние сме академично звено и тук се ръководи, а не се командва, тук се комуникира, а не се заповядва, тук се употребяват цивилизованите форми на другарство сред преподаватели и студенти и Вие напълно скоро ще се убедите в това. Ние претендираме за високо културно отношение сред преподавателите и студентите, което имаме вяра, че е от изгода и на двете страни “, обърна се към първокурсниците проф. Манолов.

Приветствие към студентите в този празничен ден насочи и ректорът на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система доцент доктор Йордан Бакалов.

„ Вие сте създали положителния избор, който ще Ви даде добра основа за Вашето развиване. Вие ще имате опцията да се учите от преподаватели, които са и от практиката, и от науката, което е изключителна необичайност в днешно време, а е голяма полезност. Ние ще Ви научим на първо място по какъв начин да хващате риба, а не просто да Ви дадем въдицата, с която ще го извършите “, обърна се метафорично към студентите ректорът.



Официални посетители на събитието бяха: зам.-министърът на културата доцент доктор Пламен Славов, специалистът по криминалистика на Съда на Палермо и създател на LAB4INT (културна и научна асоциация) Джанфранко Гучия, почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе де Франческо, някогашният ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи проф. доктор Любомир Тимчев, деканът на Стопанския факултет при Университета по хранителни и вкусови технологии проф. доктор инж. Валентина Николова-Алексиева, функционалният декан по Студентска и обществена активност при Университета по хранителни технологии доцент доктор инж. Кремена Никовска, зам.-директорът на филиала на Техническия университет в Пловдив доцент доктор Никола Шакев, кметът на регион Южен Костадин Язов, зам.-кметът на регион Южен Атанаска Тунтова, шефът на Тракия Икономическа Зона Катя Стайкова, изпълнителният шеф на съдружие „ Бизнесът за Пловдив “ Александър Стайков, началникът на отдел „ Канцелария и протокол на кмета “ Мирослав Беляшки и други



Към първокурсниците се обърна и специфичният посетител от Италия Джанфранко Гучия: „ Имам над 30-годишен опит в областта на балистичната експертиза и съм извънредно благополучен да застана тук пред Вас през днешния ден с обещанието да Ви предам от своите опит и познания. Изключително съм впечатлен от упоритостите на управлението на ВУСИ и желанието му непрестанно да развива вуза. Желанието за колаборация и необятните вероятности сигурно са част от аргументите вузът да бъде толкоз сполучлив и прочут освен в България, а и отвън нея “, и загатна, че част от идното му партньорство с ВУСИ включва водене на профилирани курсове в областта на криминалистиката и балистичната експертиза.

Да се изкаже от името на първокурсниците имаше опцията Бучин Мюмюн, която одобри Ключа на знанието от ръководителя на Студентския съвет Мартин Тунов. „ Ние към този момент сме част от академичното семейство на вуза и решително влизаме в храма на знанието и науката, подготвени да опознаем необятния нов свят, който ни чака. Нека всички самоуверено следваме фантазиите си, тъй като напълно скоро бъдещето ще бъде в нашите ръце! “, пожела първокурсничката на новите си сътрудници.

По време на церемонията по откриването на академичната година президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов продължи традицията, която стартира предходната година, а точно връчването на Стипендия на президента с персонални негови средства на студента с най-голям триумф през миналата година. Стипендиантките тази година са две: Анастасия Лефтерова – IV курс, „ Криминалистика “, и Радослава Райчева – II курс, „ Криминалистика “ – и двете с триумф Отличен (5.90).

За да бъде обезпечена нужната отдалеченост сред хората и с цел да се избегне скупчването на доста хора в затворени пространства, студентите бяха разграничени в няколко аудитории и имаха опцията онлайн да наблюдават церемонията по екраните в залите.

Занятията на студентите задочно образование започнаха незабавно след откриването на академичната година при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Годината във ВУСИ продължава присъствено за всички студенти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР