Висш представител на израелското здравно министерство заяви, че не е

...
Висш представител на израелското здравно министерство заяви, че не е
Коментари Харесай

Локдаун заради нарасналия брой заразени

Висш представител на израелското здравно министерство съобщи, че не е изключено до края на месеца в страната да има нов локдаун поради повишения брой случаи на COVID-19 вследствие на разпространяването на по-заразния вид Делта, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

" Точно в този момент не бих наложил локдаун, а бих дал време на третата ваксина и другите ограничения да сработят. След към две до три седмици ще би трябвало да вземем друго решение ", сподели генералният шеф на министерството Нахман Аш пред израелското военно радио.

Той изрази вяра подсилващите ваксинни дози за хората над 60 години и утвърдените от кабинета ограничения да се окажат ефикасни. През последните три дни израелските здравни управляващи регистрират по над 3000 заразявания на денонощие. Вчера новите случаи бяха 3430. Броят на хората в интензивно поделение е 250, демонстрират данните на здравното министерство. Около 58 % от 9,3-милионното население на Израел е със приключена имунизация, а над 262 000 души са с сложена трета подсилваща доза.

Днес министър председателят Нафтали Бенет прикани хората над 60 години, които към момента не са имунизирани с трета доза, да бъдат изключително деликатни през идващите седмици. " Не ходете на оживени места. Не се срещайте с хора, които може да се окажат инфектирани. Ако се виждате с внуците си, дано това да става на открито навън, с маски. Трябва да преминем през тези две седмици, до момента в който бъдете имунизирани ", сподели той. Бенет посочи, че рискът от зараза е към шест пъти по-голям, в сравнение с при тези, които към този момент са били имунизирани с трета доза преди пет или повече дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР