Висш общинар в Първомай печели от мъката на хората като

...
Висш общинар в Първомай печели от мъката на хората като
Коментари Харесай

Общинар в Първомай се възползва от хорската мъка

Висш общинар в Първомай печели от тъгата на хората като употребява личната си погребална организация. За неговия бизнес работят освен чиновниците в общината, само че и тези в общинската болница, излиза наяве от репортаж на проверяващия публицист Васил Иванов за предаването " Неделята на NOVA " разкрива по какъв начин тъкмо работи схемата.

Преди 10 години ръководителят на общинския съвет от няколко мандата Дечко Петков открива своя погребална организация. Почти незабавно по-късно, локалният парламент закрива общинската организация в града. Цените в организацията на Петков са двойно по-високи. Собственичката на друга организация – Иванка Хаджиева, описа, че ръководителят на Общинския съвет е заставил общинската администрация да работи единствено с неговата компания.

„ Ползва властта си, с цел да работи организацията му. Хората се пренасочват от служителка на общинска администрация към организация " Хадес ", която е благосъстоятелност на ръководителя на Общинския съвет. В общинската болница също е издадено предписание да се работи единствено с „ Хадес ”. Раздали са визитки и санитарките ги дават на хората ”, твърди Хаджиева.

Със скрита камера екипът на NOVA ревизира по какъв начин работи схемата - първо в общината, със служителката, при която опечалените отиват за смъртен акт, а по-късно и в общинската болница.

Подставено лице беше препратено към „ Хадес ” от служителката Димитрия Атанасова, която изясни, че общината работи с въпросната организация. Впоследствие, пред камера, Атанасова отхвърли да е казвала такова нещо.

Отново със скрита камера екипът ни снима по какъв начин в общинската болница се раздават визитки на организацията на Петков. Санитарката Атанаска Канева съобщи, че от цялото поделение, в което тя работи, се раздавали картички за контакт с „ Хадес ”.

Директорът на МБАЛ-Първомай Румяна Бойлова призна пред камера, че е „ подозрително ”, че всички работят единствено с компанията на ръководителя на Общинския съвет. И пое ангажимент визитките да не бъдат раздавани повече в лечебното заведение.

Собственикът на единствената погребална организация в града, с която общинските структури работят, не счита, че има спор на ползи. Дечко Петков твърди, че не той е „ викал ” клиенти за „ Хадес ”. Признава, че е притежател на организацията, само че акцентира, че тя си има шеф, който дава отговор за активността й.

Междувременно собственичката на другата компания продължава да търси правдивост, с цел да може и тя да работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР