Висш държавен служител в борда на отдела за изследвания и

...
Висш държавен служител в борда на отдела за изследвания и
Коментари Харесай

Държавен служител на Обединеното кралство помогна да се изготви писмо на Мишел Донелан, в което се твърди, че е екстремизъм

Висш държавен чиновник в борда на отдела за проучвания и нововъведения на Обединеното кралство оказа помощ на секретаря по науката Мишел Донелан да изготви подправени обвинявания в екстремизъм против двама съветници на финансиращия орган, което провокира изказвания за спор на ползи.

Александра Джоунс, представител на държавното управление в борда на UKRI, е взела участие в написването на клеветническо писмо на Донелан, което тя отдръпна тази седмица, откакто държавното управление заплати съглашение за £15 000, съгласно имейли, оповестени според законите за бистрота.

В писмото си от октомври до основния изпълнителен шеф на UKRI Дейм Отолин Лейзър, Донелан упрекна професор Кейт Санг и сътрудника й консултант Камна Пател в шерване на екстремистки възгледи и прикани финансиращият орган да закрие тяхната консултативна група.

Санг и Пател са членове на експертна група по тъждество, разнообразие и приобщаване в Research England, която е част от UKRI.

Тази седмица консервативният ми...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР