Високото кръвно налягане е сериозен проблем сред българите и повечето

...
Високото кръвно налягане е сериозен проблем сред българите и повечето
Коментари Харесай

Срещу високо кръвно и за да отслабнеш, просто прибави това в менюто си!

Високото кръвно налягане е сериозен проблем измежду българите и множеството европейци. Причината е огромната консумация на натрий или по-точно солта, която се съдържа в модифицираните храни. Редица проучвания потвърждават, че в обществата, където се употребяват повече естествени храни, съдържащи калий, въпреки това този проблем съвсем не съществува.

Още повече изследвания измежду популацията са посочили, че има тясна връзка сред потреблението на калий и ниското кръвно налягане, която не се въздейства от приема на натрий. Въз основа на тези си проучвания учените считат, че постоянната консумация на калий може да бъде лек против високото кръвно налягане. Елементът има значима роля за регулацията за работата на сърцето и придвижването на кръвта в организма.

Точно заради тази аргументи на хора, страдащи от този сериозен здравословен проблем, специалистите предлагат постоянна консумация на банани, фасул, грозде и стафиди. Продукти с високо наличие на калий са също по този начин зелените листни зеленчуци, лимоните, лещата, ядките, портокалите, задачите картофи с кожата, слънчогледовите семки, тофуто и пълнозърнестите храни.

Изборът е извънредно огромен. Всички тези артикули са естествени резервоари на калий. Така че хората с високо кръвно налягане не би трябвало да се тормозят, че ще бъдат подложени на ограничения. Просто би трябвало да се стремят един или няколко от гореизброените артикули да участват в менюто им.

Калият и фибрите, съдържащи се в тях, оказват помощ за бързото стабилизиране на кръвното налягане, тъй като комбинирани те съумяват бързо да понижат количествата на натрий в кръвта. Също по този начин високите равнища на калий карат бъбреците да преработват повече сол и вода, което усилва в пъти бързото им обособяване от организма.

Доказано е, че хранителният режим, богат на калий, работи на тялото като диуретик. Организмът се пречиства освен от солта, само че и от редица нездравословни детайли в тялото и в същото време спомага за разграждането на мазнините. Така с изключение на да ни носят здравословните изгоди, богатите на калий храни ни оказват помощ да отслабнем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР