Високотехнологичните и експортно ориентирани предприятия с висока добавена стойност имат

...
Високотехнологичните и експортно ориентирани предприятия с висока добавена стойност имат
Коментари Харесай

Румен Радев откри високотехнологичен завод за автомобилни компоненти във Враца


Високотехнологичните и експортно насочени предприятия с висока добавена стойност имат важен принос за модернизацията на страната.

Това съобщи президентът на церемонията по разкриване на нов цех за автомобилни съставни елементи във Враца на компанията " Теклас - България ", която е измежду водещите вложители у нас, оповестиха от прессекретариата на президента. Koмпaниятa е профилирана в производството на ĸayчyĸoви и плacтмacoви издeлия зa нaй-гoлeмитe aвтoмoбилocтpoители в света, като в своята активност разчита на модерни технологии, роботизирани системи и екологичен метод. Заводи на „ Теклас “ са построени в Турция, България, Сърбия, Китай, Мексико и Съединени американски щати. Инвестицията в шестия цех на компанията у нас е в размер на 20 млн. лева, а разкритите работни места са 300, с наклонност да се усилват през идващите години. 

Държавният глава дефинира като крачка напред за българската стопанска система направената огромна инвестиция. Компанията е вложила над 190 млн. лева в предприятията си у нас, а годишният й оборот надвишава 500 млн. лева Президентът означи, че построеният от компанията в Кърджали научно-изследователски център притегля най-хубавите инженери в страната и разпростира огромна развойна и иновационна активност. „ България освен създава високотехнологични артикули, а и задава стандартите в производството на сходна продукция “, съобщи президентът. 



Сред участниците в събитието бяха служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев, генералният шеф на холдинг „ Теклас “ Неби Анъл, посланика на Република Турция у нас Айлин Секизкьок и кметовете на Враца и Кърджали Калин Каменов и Хасан Азис. 



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР