Високоспециализиран курс Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни

...
Високоспециализиран курс Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни
Коментари Харесай

Курс „Ендоскопска дисекция на нос“ организираха УМБАЛ „Свети Георги“ и МУ – Пловдив

Високоспециализиран курс „ Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни пътища върху кадавър “ проведоха през уикенда Високотехнологичният център за трансфер на познания и здравни технологии с Интегрален център за лекуване на тумори и контузии на глава и шия в УМБАЛ „ Свети Георги “ и катедрите по ушно-носно-гърлени (УНГ) заболявания и по анатомия, хистология и ембриология към Медицински университет – Пловдив.
 plakat  prof-dzhambazov-i-prof-sivkov  kurs-po-endoskopska-disekcia-01
Ръководители на курса бяха проф. доктор Карен Джамбазов, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Свети Георги “ и началник на катедра по УНГ заболявания, и проф. доктор Стефан Сивков, заместник-ректор на МУ – Пловдив и началник на катедра по анатомия, хистология и ембриология, а модератори – проф. доктор Диляна Вичева, експерт по УНГ заболявания и ръководител на Българското ринологично съдружие, и доцент доктор Христо Златанов, шеф на поделение по УНГ заболявания на ВМА-София. В образованието се включиха 15 експерти оториноларинголози и специализанти по оториноларингология.

„ Целта на курса бе младите експерти да покачат квалификацията си и и да придобият на практика умения в актуалното оперативното лекуване при болести на носа, околоносните кухини и слъзните пътища ”, изясни проф. доктор Карен Джамбазов. Обучението е и подготовка за идния курс по ендоназална хирургия на тематика „ Диагностика и хирургично лекуване на параназалните синуси и слъзните пътища с функционална ендоназална хирургия “, който ще се организира в Интегралния център на УМБАЛ „ Свети Георги “  от 6 до 9 март 2018 година и ще включва live surgery с посетител оператори и лектори от чужбина и водещи експерти от България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР