Високоскоростните технологични акции са най-избягваните през първите седмици на 2022

...
Високоскоростните технологични акции са най-избягваните през първите седмици на 2022
Коментари Харесай

В балон ли са американските технологични акции?

Високоскоростните софтуерни акции са най-избягваните през първите седмици на 2022 година, защото вложителите виждат вълната от покачвания на лихвените проценти от централните банки като най-големия риск за пазарите, сочи изследване на BofA, представено от " Ройтерс ".

Проучването, извършено от 7 до 13 януари измежду вложители с комбинирани активи под ръководство на повече от 1,2 трилиона $, сподели, че мениджърите на фондове са понижили позициите си с наднормено тегло до най-ниските си равнища от декември 2008 година

Отделно месечно изследване, извършено от Deutsche Bank, сподели, че преобладаващото болшинство от респондентите считат, че американските софтуерни акции са в " територия на балон ", защото вложителите остават по-мечи настроени във връзка с политически ходове на Фед и по-високите приходи.

„ По-високата от предстоящата инфлация продължи да бъде преобладаващият мотор на тези мечи страхове, само че по-агресивният Фед, провокира доста повече угриженост от респондентите този месец “, споделят стратезите на Deutsche Bank.

В отговор на евентуалното повишение на лихвените проценти от централната банка тази година, вложителите ускориха позициите си в акции, изключително в Европа, цикличните банки, суровините и индустрията – браншове, за които се счита, че ще се възползват от по-високите лихвени проценти.

Промяната в позиционирането е рискова спрямо историческите междинни стойности. Инвеститорите усилиха възходящите залози в банките, стоките и материали и понижиха позициите си в технологиите, нововъзникващите пазари и облигациите.

Според изследването на BoFA вложителите са станали по-настроени във връзка с европейските акции от позиция на световното обновяване на търговията и желаят да усилят и своята експозиция през идващите 12 месеца.

Трите най-често срещани покупко-продажби бяха дълги софтуерни акции, къси американски облигации и къси китайски акции, съгласно американската капиталова банка.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.






СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР