Високопоставени американски служители съветват Украйна да отложи започването на голяма

...
Високопоставени американски служители съветват Украйна да отложи започването на голяма
Коментари Харесай

САЩ към Украйна: Отложете започването на офанзива срещу руските сили. Няма да дадем танкове Abrams

Високопоставени американски чиновници поучават Украйна да отсрочи започването на огромна атака против съветските сили, до момента в който не бъдат обезпечени последните доставки на американско оръжие и не бъде извършено образование, разкри почитан чиновник на администрацията на Байдън в петък пред " Reuters ".

Служителят, говорейки пред дребна група кореспонденти при изискване за анонимност, съобщи, че Съединените щати твърдо се придържат към решението си да не дават танкове Abrams на Украйна в този миг, на фона на разногласието с Германия по отношение на танковете Leopard 2.

Разговорите на представители на Съединени американски щати с Украйна по отношение на възможна контраатака са били в подтекста на това да се подсигурява, че украинците отделят задоволително време първо за образование на най-новите типове въоръжения, предоставени от Съединените щати, разкрива събеседникът на организацията, съобщи " Фокус ".

Съединените щати оповестиха в четвъртък, че ще изпратят стотици бронирани машини в Украйна за потребление в борбата.

Лошото зимно време попречва боевете на фронтовите линии, макар че внезапно захлаждане, което замръзва и втвърдява земята, може да проправи пътя за всяка страна да стартира атака с тежка техника, съобщи Сергей Гайдай, украинският губернатор на Луганска област.

Източникът на Reuters упорства, че Съединените щати не възнамеряват на този стадий да изпращат танкове Abrams в Украйна, тъй като те са скъпи и сложни за поддръжка.

Германският министър на защитата Борис Писториус в петък отхвърли Берлин едностранно да блокира доставката на съществени бойни танкове Leopard за Украйна, само че уточни, че държавното управление е готово да работи бързо, с цел да ги изпрати, в случай че има консенсус сред съдружниците.

 

Източник: Факти.бг
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР