Високопоставена украинска военна делегация е посетила Израел миналата седмица в

...
Високопоставена украинска военна делегация е посетила Израел миналата седмица в
Коментари Харесай

Украинска военна делегация e посетила Израел в опит да осигури оръжия на Киев

Високопоставена украинска военна делегация е посетила Израел предходната седмица в опит да си обезпечи помощ в региона на защитата, заяви в. " Таймс ъв Израел ", който се базира на репортаж на израелска телевизия от през вчерашния ден.

Делегацията, която включвала върховен украински боен пълководец, е провела няколко срещи с представители на армията и на министерството на защитата, заяви новинарският " Канал 13 ", без да прецизира персонално кой е взел участие. Съобщава се, че украинците са се пробвали да реализират прогрес по въпроса за основаването на система за ранно предизвестие за ракетно нахлуване, която Израел, както се твърди, е заречен да построи за Украйна, показва " Таймс ъв Израел ".

Украинските посетители също по този начин настояли Израел да им достави оръжейни системи, което до момента Израел отхвърля да направи, като изпраща единствено филантропична помощ и защитно съоръжение.
Въпреки че неведнъж е изпращал филантропична помощ на Украйна, Израел отхвърля настояванията на Киев за отбранителни оръжия, по-специално системи за противоракетна защита, които биха могли да се употребяват за отразяване на съветски въздушни удари.

Отказът на Израел се преглежда като опит на Йерусалим да поддържа работни връзки с Москва, тъй като Русия управлява сирийското въздушно пространство, където израелските Военновъздушни сили са направили стотици полети против хипотетични ирански доставки на оръжие и за да попречат на установяването и укрепването на групировки, подкрепяни от Техеран, разяснява вестникът.

Исканията на Киев за системи за противовъздушна защита - и обществените му рецензии против отхвърли на Израел да ги даде - се изостриха през последните седмици, откакто създадените в Иран безпилотни самолети играят все по-централна роля във въздушните офанзиви на Москва против украински градове и инфраструктура.

В телефонен диалог предходната седмица с израелския си сътрудник Исаак Херцог украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че се надява новото държавно управление, за чието основаване работи Бенямин Нетаняху, да си сътрудничи с Украйна, напомня " Таймс ъв Израел ".

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР