Високопоставена германска депутатка разкритикува бавния старт на усилията за укрепване

...
Високопоставена германска депутатка разкритикува бавния старт на усилията за укрепване
Коментари Харесай

Германските военни сили не изразходват предвидените средства

Високопоставена немска депутатка разкритикува бавния старт на напъните за подсилване на военните сили на страната, оповестени след нашествието на Русия в Украйна предходната година. Ева Хьогл , парламентарен комисар по въпросите на въоръжените сили, съобщи, че досега не е изразходено „ нито едно евро “ от утвърждения от ръководещите фонд на стойност 100 милиарда евро . Тя добави, че армията даже разполага с по-малко средства, в сравнение с преди войната в Украйна.

Войната в Украйн а стимулира Германия да разгласи голямо нарастване на разноските , предопределени за поддръжка на военните й сили , което е сериозна смяна в нейната политика. Канцлерът Олаф Шолц получи бурни аплодисменти в Народното събрание на 27 февруари предходната година, когато разгласи радикалното отклоняване от пацифистката традиция на Германия. Новата политика предвиждаше ангажимент за реализиране на задачата на НАТО за разноски за защита в размер на 2 % от Брутният вътрешен продукт, както и основаване на специфичния фонд в размер на 100 милиарда евро. Повече от година по-късно обаче Ева Хьогл  сподели разочарованието си от постигнатото досега: „ За страдание би трябвало да отбележа, че през 2022 година не е изразходено нито едно евро или цент от този специфичен фонд. “

Представяйки годишния си отчет пред сътрудниците си депутати, Хьогл акцентира, че въоръжените сили на Германия разполагат с „ прекомерно малко от всичко – още по-малко от 24 февруари 2022 година “ , визирайки деня на съветската инвазия. Тя добави, че военните поделения на доста места в страната са в плачевен тип , като в някои от тях липсват функциониращи тоалетни, чисти душове, закрити спортни уреди, войскови кухни, пространства за полагане на здравни грижи, хранилища за муниции и оръжейни хранилища.

Въпреки незадоволителните старания за възстановяване на личните си военни сили, през миналата година Германия даде великодушна военна помощ на Украйна , в това число системи за противовъздушна защита и ракети. През януари тя даде обещание да изпрати и от най-модерните танкове „ Leopard 2 “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР