Високопоставен руски служител по сигурността, който дезертира миналата година, дава

...
Високопоставен руски служител по сигурността, който дезертира миналата година, дава
Коментари Харесай

Параноята на Путин: Бивш негов охранител с разказ за тайните му влакове, бункери и карантини

Високопоставен съветски чиновник по сигурността, който дезертира предходната година, дава рядка визия за параноичния метод на живот на съветския президент Владимир Путин. Част от разкритията му са за мрежа от секрети влакове, идентични офиси в разнообразни градове, строга персонална карантина и ескалиращи протоколи за сигурност.

Това написа „ Гардиън “, като прави преглед на огромно изявление в проверяващия уеб страница Dossier Center, учреден от съветския милиардер в заточение Михаил Ходорковски, пътувал доста с Путин и оказал помощ за предаването на някои от най-секретните му послания.

Глеб Каракулов е служил като капитан във Федералната работа за защита (ФСО) - авторитетен орган, претрупан със отбраната на най-високопоставените съветски чиновници - президент и министър председател. Той разкрива, че употребяваните по негово време ограничения са имали за цел да прикрият местонахождението на съветския президент, който той разказва като „ патологично страхуващ се за живота си “. 36-годишният чиновник съобщи, че Путин употребява влакове, тъй като „ те не могат да се проследят по никакъв информативен запас “.

Руското проверяващо издание „ Проект “ по-рано заяви за съществуването на трен и на загадка железопътна мрежа, включваща паралелни линии и гари наоколо до резиденциите на Путин в националния парк „ Валдай “ в Ново Огарьово и до резиденцията му „ Бочаров бързей “ в черноморския курорт Сочи.

Каракулов е бил член на „ полевия екип “ на президентската дирекция за връзки, която криптира известията на висши съветски чиновници. Той наподобява е най-високопоставеният чиновник на разузнаването, който дезертира при започване на войната на Русия в Украйна, прецизира " Гардиън ".

В изявлението Каракулов назовава Путин „ боен нарушител “ и споделя на сътрудниците си, че би трябвало да разкрият информация, която се крие от съветската общност.

„ Руският президент е изгубил връзка със света. През последните няколко години той живее в информативен пашкул, прекарвайки по-голямата част от времето си в своите резиденции, които медиите доста уместно назовават бункери. Той патологично се опасява за живота си. Заобикаля се с непробиваема преграда от карантини и информативен вакуум. Цени само личния си живот и живота на фамилията и приятелите си “, изяснява дезертьорът.

Виртуална страна в страната

Каракулов разказва виртуална страна в страната, която включва пожарникари, тестери на храни и други инженери, които са с Путин при пътуванията му в чужбина.

„ Те го назовават Началника, боготворят го по всевъзможен метод и постоянно приказват за него единствено с тези думи “, споделя той.

Каракулов също по този начин разказва, че е провел секрети връзки за Путин в самолети, хеликоптери, луксозни яхти и даже в бомбоубежище в съветското посолство в Казахстан по време на визитата през октомври 2022 година, когато Каракулов в последна сметка бяга в Турция, а оттова в неразкрита страна на запад.

Той удостовери, че Путин разчита значително за информация на отчетите, предоставени от службите му за сигурност. Руският президент не употребява мобилен телефон или интернет.

„ Той получава информация единствено от най-близкото си обграждане, което значи, че живее в информативен вакуум “, сподели някогашният охранител на съветския президент.

Руският президент и специфичната му карантина

Путин към момента е под карантина и изисква от всички чиновници, работещи в една стая с него, също да преминат двуседмична карантина, което мощно лимитира броя на хората, които имат персонален контакт с него, излиза наяве от изявлението.

Каракулов съобщи, че Путин употребява идентични офиси в Санкт Петербург, Сочи и Ново Огарьово и че тайните служби употребяват подправени кортежи и самолети-примамки, с цел да се преструват, че той отпътува.

„ Това е измама, която преди всичко обърква непознатите разузнавания, а на второ - предотвратява възможни покушения против него “, сподели той.

Каракулов съобщи, че държанието и методът на живот на Путин са се трансформирали доста след експлоадирането на Коронавирус пандемията през 2020 година, когато президентът се е отдръпнал от множеството пътувания и обществени изяви.

„ Той се е затворил от света. Възприемането на действителността от негова страна е накриво “, споделя още в миналото доближеният до съветския президент руснак.

Интервюто не дава за други високопоставени чиновници или за подготовката на Путин за войната и за тактиката му.

Как е избягал високопоставеният чиновник на ФСО?

Каракулов разказа рискованото си бягство на Запад по време на визитата на Путин в Казахстан. Тогава брачната половинка и щерка му скрито отлетели за Астана. Те отлагали дезертьорството няколко пъти до съвсем края на пътуването, когато Каракулов споделил на сътрудниците си, че се усеща зле, и по-късно избягал със фамилията си на летището.

Според Центъра за досиета местонахождението на Каракулов е незнайно. „ Гардиън “ удостовери, че Каракулов е разгласен за търсене в обществената база данни на съветското вътрешно министерство за обвинени в закононарушения.

Той твърди, че се е противопоставял на войната в Украйна, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия през февруари 2022 година, само че е изчаквал да убеди брачната половинка си да избягат дружно като семейство. Мъжът съобщи, че към момента не е разговарял с родителите си, които са били последователи на войната.

Макар строгият карантинен режим да подхранва слуховете, че Путин може да е съществено болен и да се тормози от затруднения от ковид, Каракулов съобщи, че не е видял индикации, че Путин е в неприятно здравословно положение.

 

Източник БТВ Новините

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР