Високопоставен представител на Хуауей (Huawei) каза, че китайската компания е

...
Високопоставен представител на Хуауей (Huawei) каза, че китайската компания е
Коментари Харесай

Huawei: Компанията е мишена на злонамерена кампания

Високопоставен представител на " Хуауей " (Huawei) сподели, че китайската компания е цел на злонамерена акция. Той също така заяви, че през 2018 година продажбите на " Хуауей " още веднъж са отбелязали напредък, съобщи Франс прес.

 
Китайската компания е вторият производител на смарт телефони и най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света. Тя обаче понася в този момент тежки удари в западни страни, където за нея има подозрения, че взе участие в шпионаж, и й се постановат ограничавания. Миналата година финансовата директорка на " Хуауей " Мън Ванчжоу беше задържана в Канада по искане на Съединени американски щати, напомня Агенция Франс Прес.
 
" Те без подозрение мислят, че могат да ни навредят с този звук. Ние обаче имаме отлична известност ", съобщи пред медиите Ричард Ю, началник на отдела на " Хуауей " за потребителски артикули. " Някои политици се пробват да ни повлияят, да ни възпрат, само че ние като цяло устояваме добре ", добави той.

 
Китайската компания се наложи като сериозен съперник на шведската " Ериксон " (Ericsson) и финландската " Нокия " (Nokia), отбелязва Агенция Франс Прес. Различни страни, в това число Съединени американски щати, Австралия и Япония, обаче не разрешиха присъединяване й в построяването на 5G мрежи.
 
Благотворителната фондация на английския принц Чарлз заяви през днешния ден, че няма повече да приема дарения от " Хуауей ", съобщи Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР