Високопоставен представител на Хамас, който е на посещение в Москва,

...
Високопоставен представител на Хамас, който е на посещение в Москва,
Коментари Харесай

Хамас издирва 8 заложници с руско и израелско гражданство , за да ги освободи

Високопоставен представител на " Хамас ", който е на посещаване в Москва, съобщи през днешния ден, че палестинското ислямистко придвижване пробва да откри местоположението на осем заложници в линията Газа с двойно поданство – съветско и израелско, с цел да ги освободи, съобщи Франс прес.

" Издирваме в този момент хората, за които ни заяви съветската страна. Трудно е, само че ги търсям. След като ги намерим, ще ги освободим ", съобщи Муса Абу Марзук, представен от РИА " Новости ". Той изясни, че съветското външно министерство му е предоставило лист с осем души с двойно поданство, за които споделя, че са арестувани в линията Газа. " Ще обърнем огромно внимание на този лист и ще се отнесем към него грижливо, тъй като считаме Русия за наш доста непосредствен другар ", добави представителят на " Хамас ".

Той дойде в Москва в четвъртък за договаряния, във фокуса на които е освобождението на заложници на " Хамас " и евакуацията на съветски жители. Стотици съветски жители живеят в линията Газа, бомбардирана от израелските сили в отговор на нападението на " Хамас " на 7 октомври.

Русия, за разлика от Съединени американски щати и Европейски Съюз, не счита " Хамас " за терористична организация и постоянно е поддържала връзки с ислямисткото придвижване. Москва осъди нападенията против израелски цивилни, само че също по този начин упорства за основаването на палестинска страна, с цел да бъде комплициран завършек на спора с Израел, съобщи Българска телеграфна агенция. Руският външен министър Сергей Лавров сподели през днешния ден, че израелските въздушни удари по линията Газа са в нарушаване на интернационалното право и могат да породят злополука, която да трае с десетилетия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР