Високопоставен член на Хамас съобщи, че палестинското движение държи в

...
Високопоставен член на Хамас съобщи, че палестинското движение държи в
Коментари Харесай

Хамас твърди, че държи над 100 израелски заложници

Високопоставен член на Хамас заяви, че палестинското придвижване държи в плен над 100 души след невижданото си нахлуване против Израел, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Муса Абу Марзук сподели това пред арабскоезичната медия " Ал Гад ". Освен тях се твърди, че и радикалната палестинска формация " Ислямски джихад " държи над 30 души.

При офанзивата си против Южен Израел въоръжени бойци водиха в Газа десетки пленници, в това число дами, деца и възрастни. Точният им брой не беше явен, до момента в който двете групировки не направиха известията си. Израелската войска съобщи единствено, че има " забележителен " брой отвлечени, само че не даде повече детайлности.

На израелска територия към момента има палестински нападатели, които не престават да работят след подхванатите от ислямисктата формация Хамас огромни офанзиви в Израел, заяви представител на израелската войска, представен от ДПА.

" На територията на Израел към момента има противников сили ", сподели той нощес, към 36 часа след началото на офанзивата, която стартира от линията Газа. Част от проникналите на израелска територия бойци са убити, само че някои към момента са на терен, добави представителят.

В последните часове не престават боевете в региона на границата. В няколко града хората още веднъж трябваше да се скрият поради ракетни набези от Газа.

Снощи армията даде инструкции на жителите на две обитаеми места в пограничния регион да не напущат домовете си " поради обстановката със сигурността ".

" Намираме се в разгара на война ", сподели представителят. Израелските военновъздушни цели са в цялостна подготвеност да нападат цели в линията Газа, добави той.

За последните няколко часа над 50 изтребителя са унищожили към 120 цели на придвижването Хамас, което е оповестено за терористична организация от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Израел, съгласно изказването.

" Хамас докара огромно злополучие на линията Газа ", съобщи представителят и добави, че групировката е виновна за стотици жертви. " Десетки " противников бойци са хванати, уточни той.
Над 1100 загинали досега
Над 1100 са към този момент починалите в Израел и Палестина след всеобщото координирано нахлуване на бойци на радикалното палестинско придвижване " Хамас ", което стартира рано в събота, съобщи БНР. В Газа въздушните удари са принудили 123 000 палестинци да изоставен домовете си, близо 74 000 са потърсили заслон в учебните заведения, съгласно данни на Организацията на обединените народи.

Няколко  страни оповестиха, че техни жители са били убити или отвлечени от " Хамас ".

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира нощес спешни договаряния.

На изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което се организира при закрити врата, доста от страните членки осъдиха " Хамас " поради масираните набези против Израел, а Съединени американски щати показаха страдание, че няма единогласие по тематиката. Не беше направено нито взаимно изказване, нито беше реализирана обвързваща резолюция на Съвета.
Президентът на Израел упрекна Иран
Израелският президент Ицхак Херцог съобщи, че частично и Иран е отговорен за огромната офанзива на Хамас, подхваната против Израел, и добави, че войната няма да завърши бързо, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Отговорността за този непростителен грях носи освен една терористична организация, само че и ос на злото, чиято база е в Иран ", сподели президентът в послание към нацията нощес.

Иранските проксита, съобщи той, работят неуморно за заличаването на Израел. В обръщението към сънародниците си Херцог добави, че боевете ще продължат дълго.

" Война като тази не завършва единствено за момент ", уточни той и добави, че сложното занапред следва. " Воюваме за домовете си. "

" Държавата Израел ще победи и този път. Нямаме различен избор. "

Хизбула, ливанското шиитско придвижване, което е в стеснен съюз с Иран, през вчерашния ден изрази взаимност с Хамас. Хизбула също така пое отговорността за ракетен обстрел от Югоизточен Ливан по-рано през вчерашния ден на окупирани от Израел територии.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР