Високо в алпийските подножия на Северна Италия е разположено необикновеното

...
Високо в алпийските подножия на Северна Италия е разположено необикновеното
Коментари Харесай

Невероятните пеещи растения на Даманхур

Високо в алпийските подножия на Северна Италия е ситуирано невероятното населено място, наречено Даманхур. Кръстено на египетския град със същото име, което в превод значи " Град на светлината ", то е учредено от модерни отшелници, решили да заживеят в естетика с природата.

Екологичната общественост има лични закони и самоуправление, лична стопанска система, изкуство и нравствен живот. Центърът е прочут с подземните " Храмове на човечеството ", покрити с стенописи от историята и религиите на разнообразни култури. Получил е признанието на Организация на обединените нации като модел на устойчива общественост.

Едно от най-прочутите изобретения на Даманхур е инсталацията, която трансформира промените в електромагнитното поле на растенията в музика. Устройството мери слабите електромагнитни полета, които се основават от листата и корените на растенията и ги трансформира в звуци, които постоянно наподобяват комплицирани и приятни за човешкото ухо мелодии.

Хибрид от просвета, изкуство и нематериалност, този феномен е добра илюстрация за разбиранията и активността на хората, които населяват Даманхур.

Жената в това видео представя на своите гости по какъв начин растенията " пеят " и по какъв начин работи механизмът, по който песента им става налична за нашия слух. Не след дълго ще чуете и тяхната ария.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР