Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването

...
Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването
Коментари Харесай

Румен Радев: “Лукойл” е важна част от българската икономика

Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаването на всички артикули и услуги и водят до стесняване на потреблението

“Лукойл ” е значима част от българската стопанска система. Това съобщи президентът Румен Радев, който организира среща с управлението на “Лукойл ”.

" Благодаря, че се отзовахте на самодейността на служебното държавно управление, което търси ефикасни решения за битка с инфлацията и за развиване на предвидима и постоянна икономическа среда в страната. " Лукойл " е освен значима част от българската стопанска система, само че и един от главните работодатели и производител на горива и притежаващ доминиращ дял от пазара ", добави той, представен от .

Държавният глава изясни, че от цената на създаваните горива зависи значително развиването на стопанската система и на инфлационните процеси.

" Това дефинира и стратегическото значение на компанията за българската стопанска система, изключително по време на рецесия. Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаването на всички артикули и услуги и водят до стесняване на потреблението, което е загуба освен за потребителите, само че и за производителите. Считам, че идната ви среща с българското държавно управление е една добра опция, следейки строго пазарните механизми, да се набележат ограничения за стабилизиране на икономическата среда, за битка с инфлацията в интерес на българския консуматор ", уточни Румен Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР