Високите цени на газа в Европа означават, че руският гигант

...
Високите цени на газа в Европа означават, че руският гигант
Коментари Харесай

Газпром се отказа да бърза за сертифициране на Северен поток 2

Високите цени на газа в Европа значат, че съветският колос " Газпром " няма да стартира да упорства за потребление на газопровода " Северен поток 2 " преди формалното узаконяване и няма да Германия да форсира процеса. Това написа Reuters, базирайки се на свои източници.

Използването на " Северен поток 2 " да доставки на газ без утвърждението на Германия не би имало съществени последици, а единствено санкция. В момента обаче в Германия политическите водачи се сменят, а връзките на Русия със Запада са мощно обтегнати. Ето за какво " Газпром " е склонна да чака.

" Не търсим по-бързо утвърждение за узаконяване на газопровода " съобщи източникът. По думите му " Газпром " желае да разбере по какъв начин ще се развият политическите връзки с новото държавно управление на Германия след напускането на Ангела Меркел, която поддържа " Северен поток 2 ".

От Кремъл обаче оповестиха обществено, че не преглеждат като политически процеса на узаконяване на " Северен поток 2 " и че Русия би трябвало да бъде търпелива.

" Газпром " усили износа на газ за България с 44% за 11-те месеца

Запълването на европейските складове в края на ноември понижа до 68,05%

Все по-високите разноски за електрическа енергия принуждават някои промишлености да понижат или преустановят производството. Жителите на Европа получват все по-високи сметки за отопление на домовете си с наближаването на зимата.

Според " Газпром ", който обезпечава 35% от европейските потребности, всички договорни задължения се извършват без изключение. Според европейските водачи обаче Русия може да доставя повече и употребява цените на газа и позицията си като лост в разногласието за " Северен поток 2 ".

" Газпром " регистрира рекордно висока тримесечна чиста облага от 8 милиарда $ за тримесечието третото тримесечие, което отразява високите цени на природния газ. Компанията сподели, че чака още по-високи облаги през идващите месеци.

Русия приключи построяването на газопровода през септември и единствено чака утвърждение от Германия, с цел да стартира интервенциите.

През ноември обаче регулаторът съобщи, че стопира процеса по узаконяване, тъй като основаният в Швейцария консорциум, който стои зад плана, би трябвало да сътвори компания, според немското законодателство, с цел да получи лиценз за употреба.

Това евентуално ще отсрочи началото на интервенциите до март идната година, настояват източници.

" Оръжието " на Владимир Путин: Какво се случва със „ Северен поток 2 “?

Доставките на съветски газ за Европа през газопровода евентуално ще бъдат отсрочени най-малко с половин година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР