Високите хора са по-склонни към онкология, поради големия брой клетки

...
Високите хора са по-склонни към онкология, поради големия брой клетки
Коментари Харесай

Рискът от рак е по-голям при високите хора

Високите хора са по-склонни към онкология, заради огромния брой кафези в тялото си. Средно рискът от рак се покачва с 10% при превишаване на междинния растеж с 10 см, съгласно Медик Форум.
Проучванията демонстрират, че високия растеж усилва вероятността от тумори при мъжете с 9%, а при дамите - с 12%. Големият брой кафези в тялото води до неконтролиран развой на тяхното разделяне и разновидност. Това предизвика и появяването на тумори.
Хормонът IGF-1 може да повлияе върху развиването на онкологично заболяване. Той форсира скоростта на клетъчното разделяне съгласно размерите на растежа. В наблюденията си специалистите от Калифорнийския университет в Ривърсайд са изхождали от междинната височина на дамата от 162 см и на мъжете - 175 см.
Установено е, че при дамите високия растеж усилва вероятността от развиване на лимфом, чревни тумори, рак на щитовидната жлеза, гърдата, матката, кожата и яйчниците. При мъжете с висок растеж са регистрирани рак на щитовидната жлеза, бъбреците, жлъчката, червата и кожата.
В същото време, съгласно учените от Съединени американски щати, високият растеж не въздейства на вероятността от увеличение на риска от тумори на хранопровода, устата, стомаха и шийката на матката, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР