Високи огради, стотици метри бодлива тел, суров климат, повишена сигурност

...
Високи огради, стотици метри бодлива тел, суров климат, повишена сигурност
Коментари Харесай

Трите най-страшни затвора в Русия

Високи огради, стотици метри бодлива тел, недопечен климат, нараснала сигурност и лай на кучета. Всичко това е част от живота на пандизчиите направили изключително тежки закононарушения, за които са получили доживотни присъди. От трите пандиза, които ще ви опишем по-долу нито един наказан не е съумял да избяга.
Изправително заведение в град Оренбург
Редица данни демонстрират, че „ Черният делфин “ е най-големият затвор в Руската федерация. Капацитетът му е 1500 пандизчията. Броят на личния състав също е величествен – 800 души. Всички елементи на пандиза се охраняват строго като са оборудвани с съвременна техника. От „ Черния делфин “ към момента не е съумял да избяга никой.
Затвор „ Полярната сова “
Сурови условия при сурово време. Затворът се намира на територията на тундри, където не съществуват никакви условия за оцеляване. И заради тази причина надали на някой от пандизчиите им минава през мозъка да бяга.

В „ Полярната сова “ се ползват особени способи на образование, които са доста строги. Името на пандиза идва от обстоятелството, че в двора му има скулптора на бяла сова. Обектът действа към този момент 60 години. По-рано в него са настанявани доста политически пандизчии, а от 2000 година там се излежават единствено доживотни присъди.
 Трите най-страшни пандиза в Русия

„ Черен орел “
Затворът съществува към този момент 85 години. Не е доста огромен – едвам за 500 души. Сега е разграничен на две елементи. В едната са наказаните до живот, а в другата – тези с присъди над 25 години. Ако някой от наказаните въпреки всичко си намерения, че може да избяга, то може да му пожелаем единствено триумф, защото с изключение на многолюдната защита, пандизът се намира в планински регион.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР