Висока вероятност от политическа криза преди редовните избори. Такава прогноза

...
Висока вероятност от политическа криза преди редовните избори. Такава прогноза
Коментари Харесай

Иван Костов: Възможна е политическа криза и преди, и след изборите

Висока възможност от политическа рецесия преди постоянните избори . Такава прогноза направи Иван Костов, министър председател на България в интервала 1997 - 2001 година.

" Тази рецесия би настъпила при комбиниране сред здравна рецесия и неспособност на лечебните заведения да одобряват клинично заболели случаи, икономическа рецесия и рисково ниско доверие на ръководещите " , разяснява той в понеделник пред БНР.

" Всеки митинг носи смяна, реализира нещо, тъй като е цивилен. Нищо, че хората са малко, социологията демонстрира, че дейностите им се поддържат от повече от половината български жители. Хубаво е да се стигне до следната смяна – всеки идващ ръководещ да знае, че не може да остави страната ни пленена, каквато е сега ", сподели Иван Костов.

Освен това означи, че момента политическа рецесия няма, тъй като има парламентарно болшинство, което поддържа държавното управление: " В строго теоретичен смисъл на политическата рецесия има, когато държавното управление е в оставка и няма друго, или Народното събрание не може повече да извършва функционалностите си и се разпуска, с цел да бъдат извършени избори. "

По думите му решението на Борисов дали да подаде оставка зависи и от политическите му сътрудници, и от личната му партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР