Висока в района на Банско (Пирин) в следствие на новия

...
Висока в района на Банско (Пирин) в следствие на новия
Коментари Харесай

Лавинна опасност в Пирин, избягвайте високата планина

Висока в региона на Банско (Пирин) в резултат на новия снеговалеж, предизвестяват в бюлетина си от организацията Avalanche Bulgaria, чиято цел е да осведомят практикуващите зимен туризъм за лавинната конюнктура в страната.
Избягвайте високата планина и избирайте терен с дребен надолнище и без заплаха от скатове над вас, предизвестяват специалистите.
 Мъж, покрит от лавина край Банско, бе избавен Мъж, покрит от лавина край Банско, бе избавен
Турист, покрит от лавина, бе избавен в Пирин от планински спасители от Банско, оповестява Българска национална телевизия. Инцидентът е станал към 11:00 ч. през днешния ден в...
„ В разследване на меките температури, снежната завивка в досега се развиваше хомогенно и без очевидни признаци на неустойчивост. Силни южни ветрове през миналата седмица образуваха навявки на скатове със северна съставния елемент. На височина от 2200-1900 м в региона на Банско се следи ледена кора на дълбочина от 10-50 см, под която се намира пласт едри, едва споени кристали. С изключение на един изолиран отчет за снежна дъска в горите на Чашата (м. Ечмище) от втората половина на декември, този пласт до момента не е реагирал. След актуалната стихия обаче, тук-там натоварването върху него ще бъде доста, което усилва вероятността за предизвикването му от човешко натоварване “, предизвестяват още в бюлетина си от организацията.
Към 16:00 часа на 4 декември, на височина от 2200 метра, има насъбран най-малко 30 см нов сняг. Снеговалежът бе при относително меки температури, което основава причина за образуването на дъски от новия сняг, преди той да е имал опция да сътвори добра връзка с основата, върху която пада.
С възходящото упражняване на зимен туризъм и извънпистово каране на ски и сноуборд в България, през последните години зачестяват и лавинните произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР