Висока посещаемост в пещера Добростански бисер очакват от ОП Туриъм

...
Висока посещаемост в пещера Добростански бисер очакват от ОП Туриъм
Коментари Харесай

Пещера Добростански бисер отваря врати с месец закъснение

Висока посещаемост в пещера " Добростански бисер " чакат от Оперативна програма " Туриъм " към община Асеновград , заяви шефът на звеното Димитър Кирков. Обектът остана затворен по-дълго спрямо предходната година. Причината да отвори месец по-късно е създалата се епидемиологична конюнктура и наложените ограничаващи ограничения.
" Смятам, че загубите, които претърпяхме от рестриктивните мерки, ще бъдат възобновени, тъй като хората към този момент жадуват за разходки из природата и за посещаване на туристически обекти. Пещерата ще посреща гости при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и условия, според заповедта от Министерството на здравеопазването. И разчитаме най-много на посещаемост от българските туристи ", уточни Кирков.
Така, вместо от 1-ви май, тази година пещера " Добростански бисер " ще посреща посетители от 05-ти юни . Датата се отбелязва в интернационалния календар и като Световен ден на околната среда. Обектът ще работи до 01.10.20 година Периодът на посещаемост е съгласуван с жителите на пещерата - тип прилепи, които живеят там - за да не се нарушава тяхната среда и метод на престояване. Работното време на " Добростански бисер " ще е от 09:00 ч. до 18:00 ч. в петък, събота и неделя и всички празнични дни. В делнични дни пещерата ще работи по предварителна поръчка и за групи, състоящи се от не по-малки от 15 души. Промяна в таксите за билети няма да има.
Предстои да бъде избран ограничаващ режим на посещаване, като в обекта едновременно ще се пропущат позволен брой хора. Преди да проработи пещерата, ще бъде направена профилактика и разчистване. Ще се маркират и разчистят горските пешеходни направления до обекта. Ще се обновят и ревизират за наличност по места указателните и насочващите табели. През 2019 година пещера " Добростански бисер " край Асеновград е била посетена от 3 500 туристи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР