Висок ръст на заболелите от COVID-19 след коледните празници се

...
Висок ръст на заболелите от COVID-19 след коледните празници се
Коментари Харесай

Висок ръст на заболелите от COVID-19 в Шуменско

Висок растеж на заболелите от COVID-19 след коледните празници се регистрира в Шуменско. 77 поданици на региона са новодиагностицирани с вируса през последното денонощие. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия.

От 23 до 28 декември бяха регистрирани 98 нови случая на COVID-19 в Шуменско, припомниха от здравната ревизия. От началото на пандемията с доказан позитивен резултат за коровирусна зараза са към този момент 15 355 поданици на региона. Заболеваемостта в Шуменско към 29 декември е 218 на 100 000 за 14-дневен интервал.

Настанени в коронавирус отделенията на МБАЛ-Шумен са 107 заболели. През вчерашния ден са изписани 20, а са признати 11 пациенти. Петима са приети в болница в интензивното поделение на болничното заведение.

Трима от тях са интубирани. В лечебното заведение през вчерашния ден е умряла жена на 77 година В Шуменско са сложени 75 645 дози ваксини, 415 от които - през последното денонощие.

Ваксинациите против COVID-19 в региона не престават в разкритите краткотрайни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените имунизационни пунктове.

От РЗИ приканват за отговорно държание и по време на идните новогодишни празници и осведомят, че не престават с ежедневния и засилен надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения в региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР