Вискоскоростен турски влак се разби в надлез в Анкара и

...
Вискоскоростен турски влак се разби в надлез в Анкара и
Коментари Харесай

Високоскоростен влак се разби в Турция

Вискоскоростен турски трен се разруши в надлез в Анкара и два вагона са се обърнали, оповестяват локални медии, представени от Ройтерс.

Влакът се е блъснал в локомотив, извършващ ревизия на релсите. Това съобщи пред кореспонденти на мястото на злополуката губернаторът на Анкара Васип Шахин.

Седем души са починали, към 40 са ранени.

Злополуката е станала в 6,30 ч локално време, когато скоростният трен потеглял от столицата Анкара към централната провинция Коня.

Прокуратурата в Анкара е почнала следствие по отношение на злополуката на високоскоростен трен, заяви Си Ен Ен Тюрк.

Катастрофата се е случила едвам четири минути след потеглянето на скоростния трен при ж.п. гара, където той се е блъснал в локомотив, извършващ инспекция на релсовия път. По време на злополуката високоскоростният трен се е движел със скорост 80-90 км. Два от вагоните му са дерайлирали. На мястото на случая върху вагоните се е срутил надлез.

В региона на злополуката са изпратени огромен брой медицински, полицейски и избавителни екипи. Валията на окръг Анкара Васип Шахин също е дошъл на мястото, с цел да се запознае с събитията към случая.

"Екипите ни незабавно отидоха на мястото. Имаме 43-ма ранени, а четирима наши жители са били извадени мъртви от останките ", сподели валията.

Към мястото са се стекли доста хора, чиито близки са измежду пасажерите, с цел да получат сведения от управляващите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР