Висаджията Красимир Каменов-Къро за ПП и ДБ: Идват моите хораСиловакът

...
Висаджията Красимир Каменов-Къро за ПП и ДБ: Идват моите хораСиловакът
Коментари Харесай

Паралелната държава си показа лицето: мафиоти, олигарси, журналисти и политици в нея

Висаджията Красимир Каменов-Къро за Политическа партия и Демократична България: Идват моите хора Силовакът и негови хора в скрит план с Цветан Василев и Бобокови да отстранят Гешев и магистрати – „ вредители “
Паралелната страна – онази, която от десетилетия насам държи в хватката си цялото ни общество и се пробва да го отклони от демокрацията и евроатлантическия ни път, си сподели злокобната физиономия. Разкривеното й незаконно лице бе демонстрирано нескрито на конференция на основния прокурор Иван Гешев, шефа на Национална следствена служба и негов заместител Борислав Сарафов, ръководителя на СГП Илияна Кирилова и шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) Атанас Илков.

На брифинга бяха изнесени детайлности към досъдебно произвеждане, стартирано през есента на предходната година от СГП по сигнал на спецслужба, за следствие на проведена незаконна група за разпространяване на опиати. В рамките на делото обаче, при обиски в домовете на двама от разследваните, са открити записка и флашки със записи, вадещи нескрито дълбоки незаконни връзки сред олигарси, свързвани със силови групировки „ предприемачи “, разследвани лица, политици и представящи се за „ проверяващи “ публицисти. Зловеща мрежа, освен това финансирана с олигархични средства и евентуално с пари и от глобена от Европейски Съюз и Съединени американски щати съветска банка,
-->
заговорничеща за отстраняването на магистрати и служители на реда,

дръзнали да й се опълчват и да се пробват да спрат незаконните й действия. Сред целите е бил и самият обвинител №1 Иван Гешев, за чието събаряне и компрометиране, включително и посредством лобистка акция в Съединени американски щати, е бил обособен „ безграничен запас “.

Флашките са открити при обиски в домовете на известните от престъпните летописи лица Дилян Георгиев и Антон Иванов – Парфюма. Антон Иванов е прочут като човек с близки връзки с „ Продължаваме промяната “ и по-конкретно с единия й съпредседател Асен Василев. Дилян Георгиев пък бе задържан през 2019 година по дело за изнудване. За разлика от Иванов, за който се смята, че съумял да избяга в чужбина, Георгиев е арестуван при воденото сега досъдебно произвеждане, като точно при обиска в неговия дом са открити флашките с разобличаващи записи, а също и няколко скандални сами по себе си бележки. Самият той е с повдигнато обвиняване за владеене на опиати.

Кои са участниците в записите?

Основно настоящо лице в тях, съгласно разкритото от прокуратурата, е „ предприемачът “ с добре известно минало, обвързано с групировката ВИС-2 Красимир Каменов-Къро. В другите записи, общо 15 на брой, той приказва с още няколко лица, едното от които въпросният Дилян Георгиев, а другото – публицист, показан като Митко от Bird. Единственият създател в уеб страницата, които се показва за проверяваща медия, а в действителност от години извършва ролята на „ пощенска кутия “ за поръчки, отговарящ на това изложение е Димитър Стоянов.

Димитър Стоянов и основателят на уеб страницата Атанас Чобанов са споменавани в диалозите, а дружно с тях и забегналият в Сърбия банкер, източил КТБ Цветан Василев, както и русенските  предприемачи Атанас и Пламен Бобокови, които до неотдавна бяха обект на следствие от страна на прокуратурата. И до момента в който Цветан Василев и Бобокови са споменавани като лица, организиращи финансови средства и лобизъм зад граница против целите на тази подмолна мрежа, то в диалозите са намесени и политици. В частност две партии – Политическа партия и Демократична България. По техен адрес Красимир Каменов-Къро споделя: " Идват моите хора ". Не липсват и други откровения, като да вземем за пример, че „ те са идиоти “ и „ малко непохватни “, само че ще раздерат Гешев.

„ Тия са малоумни „ Промяната “ – каквото кажеш, това ще създадат “,

е друго задоволително красноречиво изказване в диалозите, в които прочее се твърди също, че Гешев е „ пасажер “, както и ще че бъде нападнат, с цел да бъде оставането му на поста невероятно. В този подтекст участниците в диалозите разискват и санкционните описи по „ Магнитски “, като излиза наяве, че има сделка и лице зад граница да предприеме дейности в тази тенденция. Тук е моментът да се напомни, че точно на Коледа първо народен представител от Политическа партия, а по-късно медии, принадлежащи към машината за операции на олигархията у нас, разгласиха писмо от американския конгресмен Уорън Дейвидсън, в което той зове за налагане на наказания против Гешев, освен това основаващо се на опорки, популяризирани от години точно от банкера-беглец Цветан  Василев. По това време излезе нескрито също, че Василев дружно с жена си Антоанета е наел точно в Съединени американски щати четирима нови лобисти.

На този декор, задоволително красноречива е и записка, открита при обиските в дома на Дилян Георгиев. На нея личи ВТБ (една от главните съветски банки, санкционирана  от Европейски Съюз и САЩ) и напечатан текст на британски, която съгласно превода, възложен от прокуратурата гласи:

" Здрасти. Имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Къро също е отсреща. Казаха, че са ти изпратили материал. Важно е да намерим хора да пищят против Гешев. Тони Парфюма на Кокорчо също ще оказва помощ.

Митко. С. "

И до момента в който финансирането, за което се приказва тук, е безкрайно, в записите излиза наяве, че са заделени 400 000 за отстраняването на началник на ГДНП. Открита е и записка със заглавие „ вредители за уволняване “, съдържаща имената на някогашни спецмагистрати, както и новите им назначения.

И до момента в който следствието по досъдебното произвеждане продължава, а занапред се чакат и още детайлности за тази мрежа от олигарси, мафиоти, публицисти и политици, то и изнесеното до момента вади нескрито няколко красноречиви обстоятелството. Основният от които, че опитите за промяна в страната и за възобновяване на законността в нея срещат злокобен отпор от паралелна мрежа построена от олигарси, някогашни силоваци и престъпен контингент. Която освен това е подпомагана в този отпор от хора, представящи се за публицисти и от политици, твърдящи, че са евроатлантици, само че в действителност са проводници на подмолни ползи. Интереси на хора, източвали страната, като Цветан  Василев и на менторите им от Кремъл.

Друг очевиден факт е, че точно спецпрокуратурата е била бодил в очите на тази олигархично-мафиотска мрежа. И със закриването й – прокарано точно от „ хората на Къро “ и на олигарси като Цветан Василев – Политическа партия и Демократична България, е изпълнена поръчка на паралелната страна, пробваща се да държи страната ни в тинята на новобранците и отклоняваща я от демократичната й пътека. Въпросът е до каква степен ще стигне тази мрежа, с цел да в профил и идната спънка – основния прокурор Иван  Гешев. И по-важното – ще й позволим ли всички ние като общество.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР