Вирусните заболявания зависят от сезонността. Все още преобладават летните ентеровируси.

...
Вирусните заболявания зависят от сезонността. Все още преобладават летните ентеровируси.
Коментари Харесай

Проф. Георги Попов: Броят на COVID болните е огромен

Вирусните болести зависят от сезонността. Все още доминират летните ентеровируси. Те най-често засягат дребните деца и се предават и на родителите. Сега много постоянно се задействат вирусите след преболедувалите COVID-19. Той визира все по-млади пациенти. Това съобщи началникът на клиника по инфекциозни заболявания проф. Георги Попов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

Той предложи да носим маски, тъй като по този начин бихме се предпазили от вирусите.

„ Системата ни демонстрира, че все още има една ниска Коронавирус заболеваемост, само че това е единствено върхът на айсберга. Огромен е броят на заболелите в страната. Хубаво е, че новият вирус се кара по-леко. Болните не са малко, клиниките са цялостни. Имаме феномен – листи на чакащи за Коронавирус кревати “, разкри той.

„ Новият вид на Коронавирус -19 се популяризира в Северна Америка, Англия, а има и единични случаи в други европейски страни. Това е субвариант на Омикрон. Счита се, че той съумява да заобиколи имунитета от преболедуване. Той не протича по-тежко, съгласно откривателите “, изясни проф. Попов.

Той разяснява и новата Коронавирус ваксина „ Валнева “. „ Тя към този момент е в България. Това е имунизацията, които са резервирани към новите ваксини. Това е истинската технология за произвеждане на ваксини отпреди 100 години. Горещо я предлагам, изключително за хората в рисковите групи. СЗО предлага да се имунизираме по едно и също време и на двете ръце против грип и против COVID-19 “, сподели проф. Георги Попов.
ТЕМА преди 3 часа 577 преди 9 часа 1040 преди 11 часа 794
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР