Вирусът на маймунската едра шарка не може да се разпространи

...
Вирусът на маймунската едра шарка не може да се разпространи
Коментари Харесай

Маймунската шарка не може да зарази милиони като COVID-19

Вирусът на маймунската едра шарка не може да се популяризира толкоз необятно, колкото COVID-19, отбелязва вирусологът Анатолий Алтщайн.

Маймунската едра шарка е доста по-слабо заразно заболяване от коронавирусната зараза, споделя вирусологът Анатолий Алтщайн, лекар по медицина, професор в Изследователския център по епидемиология и микробиология " Гамалея ".

" Не сме застрашени от необятното разпространяване на вируса измежду десетки хиляди, стотици хиляди, да не приказваме за милиони хора ", сподели той.

Вирусологът напомни, че коронавирусът се предава по въздушно-капков път, до момента в който вирусът на може да се предава единствено при непосредствен контакт със инфектиран човек .

е доста по-слабо заразно заболяване от коронавирусната зараза, съобщи Алтщайн. Вирусът на маймунската едра шарка може да се предава от един човек на различен не повече от 10 пъти и тази значима характерност предотвратява бързото разпространяване на инфекцията – безапелационен е Алтщайн.

" С всяко последващо предаване вирусът отслабва по някакъв метод. Вирусът на маймунската едра шарка може да се предава от човек на човек до към 10 пъти, след което отслабва дотолкоз, че не се предава повече ", прецизира вирусологът.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР