Вирусът е установен след извършен официален надзор във връзка с

...
Вирусът е установен след извършен официален надзор във връзка с
Коментари Харесай

БАБХ обяви вторично огнище на птичи грип в добричкото село Дончево

Вирусът е открит след осъществен формален контрол по отношение на установено първично огнище в птицевъдния обект. Засегната е друга епидемиологична единица, софтуерно обвързвана с установеното първично огнище в обекта  за развъждане на стокови кокошки носачки, находящ се в землището на с. Дончево, общ. Добрич, обл. Добрич.

В засегнатата вторично епидемиологична единица се оглеждат към 320 хиляди птици.

На 08.11.2023 година е издадена Заповед на изпълнителния шеф на БАБХ за оповестяване и ограничения за надзор на огнище на инфлуенца (грип) по птиците. Предстои умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в обектите и неутрализиране на труповете под формален контрол и по метод, недопускащ разпространяване на заболяването.

Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, яйца, артикули и странични скотски артикули добити от тях, фураж за птици, и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в обектите.

БАБХ припомня, че птичето месо и артикули, добити в обект, в който е открито огнище на инфлуенца по птиците, не съставляват заплаха за човешкото здраве при съблюдаване на хигиеничните правила за обработка на храни в семейството.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР