Вирусът е като стълба, а ние сме на нейното последно

...
Вирусът е като стълба, а ние сме на нейното последно
Коментари Харесай

Математик разясни къде сме на стълбата на кризата

Вирусът е като стълба, а ние сме на нейното последно ходило. Сценарият е постоянен и сега той е за сред 0 и 20 случая дневно. Ние стоим против вратата, на която написа: „ Край на здравната част на кризата”. Просто би трябвало да минем през нея. Това съобщи в изявление за Нова телевизия математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

Той уточни, че пикът на ковид у нас е бил около Великден. „ След което случаите започнаха да понижават. Това се дължи на обстоятелството, че в България развиването на епидемията не следва класическия сюжет на нарастване”, обясни математикът.

Витанов акцентира, че е допустимо разгръщане на заболеваемостта, в случай че не се овладеят обособените огнища. „ Изтървем ли два клъстера, доста бързо може да се окажем в обстановка, в която имаме над 100 инфектирани дневно. Това обаче в този момент е под надзор и всички клъстери са открити и изолирани”, успокои той.

Математикът добави, че в случай че се съблюдават ограниченията, които са останали, и няма дълги „ пасове”, епидемията у нас ще свърши по график. „ Както споделих тя ще отнеме два и половина до три месеца. Докъм средата на юни броят на инфектираните ще е към този момент толкоз дребен, че няма да съставлява проблем”, заключи проф. Николай Витанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР