Вирусът бе открит чрез генетични методи и е първият грипен

...
Вирусът бе открит чрез генетични методи и е първият грипен
Коментари Харесай

Болката Е Невъзможна, Преди Малко В Софийската Болница Се Случи Най-Трагичното. Риск За Всеки, В Болки Издъхна

Вирусът бе открит посредством генетични способи и е първият грипен вирус вид А за сезона, удостовери проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и народен съветник по микробиология, представен от “24 часа ”.

Пробата била подадена от профилирана столична болница.

През предходната седмица са потвърдени 5 случая на грип вид В. Техните проби са изпратени от разнообразни столични лечебни заведения. В момента се популяризират и двата типа грип.

“Ваканцията на децата ще пресече разпространяването на вирусните инфекции краткотрайно. Пикът на епидемията се чака към края на януари ”, предвижда проф. Кантарджиев.

Първите случаи на грип за тази година бяха при започване на декември. Тогава бе изолиран грипът “Ямагата ”, който е от вид В. Първият грипен вариант за сезона беше регистриран при 14-годишен пациент на 5 декември.

В последните години грипната вълна стартира точно с вируси от този вид, а по-късно се появяват и тези от вид А.

Симптомите на грипа са главоболие, висока температура, хрема, обща изнемощялост, мускулни болки. При начални признаци на остри респираторни болести пациентът би трябвало да се обръща към персоналния си доктор за консултация и лекуване. Бoлните са най-заразни часове преди повдигане на температура т.е първите 24 часа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР