Виртуалната приемна в Министерството на земеделието, която министър Иван Иванов

...
Виртуалната приемна в Министерството на земеделието, която министър Иван Иванов
Коментари Харесай

Виртуалната приемна в Министерството на земеделието по идея на министър Иванов отговаря на въпроси

Виртуалната приемна в Министерството на земеделието, която министър Иван Иванов разгласи като една от крачките за бистрота в работата на ведомството и отвореност към проблемите на българските земеделци, към този момент работи, оповестиха от ведомството.

В първата виртуална среща участваха трима ръководители на дирекции " Растениевъдство ", " Животновъдство " и " Политики по агрохранителната верига ", които дадоха отговор на близо 30 въпроса от разнообразни организации и жители, се прецизира в известието.

В частта " Растениевъдство " шефът на дирекцията Петър Кировски е дал отговор на въпроси, свързани със основаване на трайни насаждения от рози, както и определянето на легитимността на производителите на рози; опцията производителите на бадеми да бъдат включени в обвързаното заплащане, препарати за зимно напръскване и коронавирус ограниченията, както и ще има ли изключително подкрепяне в оранжерийния бранш.

В бранша " Животновъдство " на запитванията е отговаряла ръководителят на дирекцията Деница Ковачева. Те са били свързани главно с ограниченията в поддръжка на птицевъдството и бъдещето на бранша. Другите въпроси са били свързани с това ще могат ли да се декларират животни по две ограничения по едно и също време - ПНДЖ (3) и Агроекология (Мярка 10); какви са опциите, които дава нова намеса, заложена в Стратегическия проект, която ще се ползва от 2023 година във връзка с подкрепяне на застрашени породи; какво включва СПО/реализация на пазара на месо, приплоди при застрашени породи, дотациите включват ли се с размера на стопанството; по какъв начин и по какъв метод министерството ще подкрепя свиневъдния бранш в България.

В частта " Политики по агрохранителната верига " шефът на дирекцията Милена Трендафилова е дала отговор на запитване, обвързвано със заплащането от страна на бранша на лабораторни проучвания за задачите на планувания формален надзор в Закона за ръководство на агрохранителната верига и Закона за фуражите.

От ведомството напомнят, че виртуалната приемна ще се организира всеки месец като информация за нея ще бъде оповестена на уеб страницата на Министерството на земеделието.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР