Винтернет се появи видеоклип, на който се вижда как руски

...
Винтернет се появи видеоклип, на който се вижда как руски
Коментари Харесай

„Обучение на космонавти“: Украйна рекламира видео на руснаци, взривени в количка за голф

Винтернет се появи видеоклип, на който се вижда по какъв начин съветски бойци се возят на китайски всъдеход Desertcross 1000-3, който е взривен от противотанкова мина. 

Кадрите са споделени от голям брой канали в обществените мрежи, в това число от NEXTA Live, медия от Източна Европа, само че поради чувствителността на изображенията, ние от Vesti.bg няма да ги публикуваме. 

" Руски космонавти упражняват в Запорожка област " , се споделя в обявата в Telegram.

Изглежда, че съветските бойци са се возили на създаден в Пекин високопроходим автомобил Desertcross 1000-3, който наподобява на количка за голф и по тази причина си е спечелила този прякор. Според украинската военна медия " Милитариний " съветските военни ги употребяват в борби от предходната есен.

От " Милитариний " оповестяват, че съветските войски в Украйна към този момент разполагат с 530 от колите, а сега се приготвя контракт за закупуването на още 1600.

" Руско бъги е взривено от противотанкова мина в Запорожка област ", споделя потребителят на X (бивш Twitter) Украински фронт, украински боен блогър, споделяйки графичното видео.

Подобни фрагменти са съществена част от пропагандната война сред враждуващите страни в спора в Украйна, който стартира, когато съветският президент Владимир Путин стартира пълномащабно навлизане в страната през февруари 2022 година

От Newsweek прецизират, че не са съумели да ревизират по кое време или къде е снимано видеото и е изпратено питане до съветското министерство на защитата за коментар по имейл.

В понеделник 60-та обособена механизирана инхулетарна бригада, бригада от украинските сухопътни сили, разгласява видеоклип, който наподобява демонстрира по какъв начин съветски войски щурмуват украински позиции край Лиман, в източната част на Донецка област, употребявайки коли Desertcross 1000-3.

Бригадата съобщи, че е отблъснала " широкомащабна съветска офанзива ", която е била осъществена на три талази. На фрагменти от дрон се вижда по какъв начин украинските сили насочват колите от разстояние.

" Руснаците използваха танкове, бойни машини на пехотата, жива мощ и даже китайските " колички за голф " на [руския министър на защитата Сергей] Шойгу, които той показа на [президента Владимир] Путин като ново развиване на отбранителната си промишленост ", обявиха от бригадата.

" Всичко, което не е съумяло да избяга, в този момент лежи като железен скрап на украинска земя. Ние ще изгоним орките и земята още веднъж ще бъде чиста и цъфтяща! " , добави бригадата.

Според украинското военно издание " Дефанс Експрес " високопроходимият автомобил Desertcross 1000-3 може да се употребява за осъществяване на интервенции по търсене и избавяне, рейдове, наблюдаване, разследващи задачи и за превозване на съоръжение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР