Винаги сме се вълнували около новите лица на родната сцена

...
Винаги сме се вълнували около новите лица на родната сцена
Коментари Харесай

Смело и смахнато - от пеенето на улицата до главна роля в сериал

Винаги сме се вълнували към новите лица на родната сцена и все по-често попадаме на тях - млади артисти във филми и сериали, в театъра. С наслаждение слушаме онлайн и неотдавна пробили музиканти. Виолина Доцева е тъкмо от тези гении, превзела цели две театрални изкуства. Мекият ѝ глас постоянно бихме чули и на улицата, а чарът ѝ на театралната сцена ни обезоръжи от първия път.
 Cool Den - българската група, която знае по какъв начин се прави заразително свежа музика
Несериозно съществени - Cool Den знаят по какъв начин се прави заразително свежа музика

Готини, зареждащи и с ново лятно парче

Виолина открива музикалния си гений още като дете. Разказвали са ѝ, че където и да е ходела, не серпантина да пее или да си тананика. И по този начин до гимназията, когато в осми клас взема решение, че желае да си направи вокална група.

Погълната изцяло от музиката, даже и за момент не си е представяла, че някой ден ще се занимава с нещо друго. Дори и когато родителите ѝ я предизвикват да запише да учи " нещо съществено ", тя продължава да следва своята фантазия. Е, няколко години по-късно приключва и " Музикална педагогика " в Софийски университет - нещо, за което я стимулира любовта ѝ към децата.

Първото си висше обучение обаче Виолина приключва в НАТФИЗ. А годините в Академията се оказват едни от най-вълнуващите в живота ѝ до момента. " Всичко, което чуваш там, го изпитваш незабавно на процедура, проверяваш го през сцената и през живота си до някаква степен ", споделя Виолина. До през днешния ден помни и един доста съответен съвет от преподавателката си по театрална тирада Иванка Бенчева: " Смело и смахнато. "

Него към момента ползва освен на сцената, само че и в живота. И в случай че не беше по този начин, надали щеше да стане и махленски музикант - от няколко години може да я чуем в центъра на София, най-често на " Витошка ".

Вдъхновението да го прави идва от първото ѝ пътешестване до Англия, където вижда улични музиканти за първи път. Решава да опита и тя - първо единствено с три песни, които изпява, до момента в който свири на китарата си в Созопол, а по-късно и в София. " Пеенето на улицата беше обич от пръв взор - връзката с минувачите, които се усмихват, усещаш по какъв начин им въздействаш... Стават разнообразни, когато преминат. "

Най-специалното чувство за нея обаче си остава свободата, с която възрастни и малчугани я приближават и показват страстите си от музиката ѝ - от време на време е озарение, различен път - усмивка, постоянно даже и сълзи.

Точно тези безредици са и главната притегателна мощ за Виолина към изкуството - и за музиката, и за театъра. Засега съчетава и двете, като е безапелационна, че не може и не желае едното да е за сметка на другото.

Освен че обича да основава музика, Виолина обича и да слуша новите творения на други реализатори - изключително българските, защото в последно време е на такава вълна. " Молец " я въодушевяват доста, харесва Прея, а пък за Волен Милчев и новите му планове споделя, че постоянно се вълнува. С " Молец ", с които е и близка другарка, са си говорили да създадат ария дружно и щом концепцията им се избистри, ще го създадат.

Това обаче надалеч не значи, че лятото на Виолина протича безгрижно. Съвсем в разгара му тя пусна най-новото си парче " Ще ", чието звучене е напълно в синхрон с видеото, което е снимано под вода.

Кое беше най-голямото предизвикателство при фотосите на клипа към песента " Ще "?

Да се задържа под вода. Но освен да се задържа на дъното, без да изплувам, а и да наподобявам спокойна. Предвид че трябваше да съм с лице нагоре, след първите два-три фрагмента излизах от аквариума и от носа ми течеше толкоз доста вода... Трябваше ми час да се отпусна, с цел да мога да задържа тялото си на дъното. В последна сметка се получи - след пет часа, в които си поседях във водата.

А по какъв начин реши да ушиеш сама роклята за видеото?

Още откакто се появи концепцията за клипа, взехме решение да бъда с рокля, само че по този начин и не си открих такава, каквато си представях. Затова взех решение да я ушия сама. И в този момент е занимателно да описвам, че роклята ми е направена от бански и перде, тъй като безусловно е по този начин - върху цялостен бански просто заших ръкавите и полата, които в действителност са от лек червен плат за завеси.

Подготвяш ли към този момент последващо парче? Или първи албум?

Вълнувам се доста, че до края на годината или най-късно през януари 2024 година следва да излезе първият ми албум " Сила ". В него съм събрала четири (а може да станат и пет) песни, в които доста имам вяра и които са доста персонални. Дори се чудя дали мога да споделям толкоз персонални неща посредством музиката си... Но албумът ще е малко по-различен от първите ми две песни, разкрива ме повече, навлиза по-дълбоко в неща, които персонално ме вълнуват.
 Роби Николов – индивидът, който заряза маркетинга, с цел да основава шлагери (и с
Риск печели - да зарежеш маркетинга, с цел да създаваш шлагери с " Молец "

Роби Николов за рисковете, за соловата си кариера и за шлагерите на групата

А къде да те гледаме този сценичен сезон?

От октомври стартирам работа по нова режисура за Театър Габрово с режисьор Веселка Кунчева. Пиесата към момента няма заглавие, само че е по " Портретът на Дориан Грей " от Оскар Уайлд. Не мога да издам и каква ще е ролята ми, защото самата аз още не знам. Но премиерата ще е преди декември. Междувременно не преставам да играя във всички останали представления в Театър Габрово, както и в " Сфумато " в София - в " Бесове " на Иван Добчев.

А какво ще ни издадеш за телевизионната роля, в която следва да те забележим?

Да, вземам участие в нов сериал, драма е. Всъщност, за ролята в него се подстригах още веднъж късо. Много желаех тази роля, героинята ми е тотално друга от мен, което е страхотна опция - да изиграя напълно различен човек, с противопоставен на моя темперамент. Беше огромно предизвикателство да подкрепям този облик.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР