Винаги съм обичал киното и докато растях, мечтаех да стана

...
Винаги съм обичал киното и докато растях, мечтаех да стана
Коментари Харесай

Кой е човекът зад триумфа на Valentino

„ Винаги съм обичал киното и до момента в който растях, мечтаех да стана кино режисьор. Когато открих модата и нейната мощ да споделя, взех решение да стана дизайнер. Беше естествено продължение на моята фантазия “, споделя Пиерпаоло Пиколи.

Човекът, който сега стои зад триумфа на фешън къща Valentino. Но за разлика от, който се е трансформирал в бранд самичък по себе си с блестящия си метод на живот, Пиколи избира да живее в покрайнините на Рим, да прекарва време със фамилията си, а когато може, обича да застава пред преносимия компютър си и да гледа остарели италиански филми. С неговата брачна половинка са дружно от студентските си години и имат три деца – 21-годишната Бенедета, синът им Пиетро, който е на 19 и дребната Стела на 12 години. Всеки момент оттатък стените на ателието е отдаден на тях. Далеч от шума на града. Нищо, че всеки ден му лишава час път в едната посока, с цел да стигне до работното си място.

Още до момента в който пораства в пристанищния град в Централна Италия – Нетуно, Пиерпаоло търси бягство, сърфирайки върху вълните и се усеща друг от заобикалящия го свят. Това чувство за липса на принадлежност към общоприетите правила го застига и по-късно, когато стартира да учи в Instituto Europeo di Design. “Когато си дете, не е доста хубаво. Но когато пораснеш, разбираш, че тъкмо в това може да бъде силата ти – да бъдеш отвън всички кутии “, споделя дизайнерът в последното си изявление за списание Vogue.
               
on Mar 11, 2019 at 11:15am PDT

По време на образованието си Пиколи бързо бива видян от Brunello Cucinelli, където е поканен на стаж. Изненада за марката е обаче, когато младият създател декларира, че желае той да бъде заплатен, тъй като още тогава за него било значимо да знае, че тази негова пристрастеност може да се трансформира в същинска работа. Въпреки че по това време италианската марка не е толкоз известна и огромна, както в този момент, за Пиерпаоло това е опция да навлезе в цялостния развой по основаването на една сбирка. Едно същинско учебно заведение от действителността на стилната промишленост.

Веднага след завършването си, младото момче се причислява към екипа на Fendi дружно с Мария Грация Чиури, която е негова съученичка. Атмосферата там, основана от сестрите Фенди и изобретателния шеф, се оказва доста фамилна и топла, по тази причина и Пиерпаоло, и Мария, работят в стилната къща в продължение на осем години. Докато не получават предложение от Valentino, което, несъмнено, одобряват.

„ Радвам се, че това се случи, когато към този момент се усещах задоволително зрял и пораснал за него “, споделя Пиколи.



Двамата стават част от стилната къща през 1999 година, където дават отговор за аксесоарите, до момента в който през 2008-а Валентино Гаравани не се пенсионира и отдръпва от позицията си, а по-късно и Алесандра Фачинети напуща поста криейтив шеф единствено година откакто го е заела. Така Пиерпаоло и Мария са оповестени публично за новата креативна мощ във Valentino. Оказват се толкоз добър тандем, че съумяват да влеят своята живителна мощ в марката и да я слагат в полезрението на младежите, да накарат света да заприказва още веднъж за италианския бранд. Двамата работят толкоз сполучливо дружно, че мнозина одобряват с изненада решението на Чиури през 2016-а да стане креативен шеф на. Моментът, в който Пиколи ще би трябвало да поеме руля самичък. Нещо, което ще му се случи за първи път.

„ Беше мъчно. Помня доста добре първата седмица, когато се пробвах да схвана коя част от нашето минало е била повече моя “, спомня си дизайнерът. И нещото, което му оказва помощ, са думите на Ницше, който в този миг чете щерка му, че е добре да осъзнаем предишното си, само че без да се обременяваме от тежестта му. „ Знаеш кой си. Само би трябвало да бъдеш себе си “, пък го предизвиква към този момент починалата Франка Сузани.

„ Започнах да последвам напълно инстинкта си “, споделя Пиколи, тъй като когато сте двама, постоянно би трябвало да споделяш, да обясняваш вижданията си. „ А в този момент просто ги чувстваш. Искам Valentino да не се свързва единствено с нещо, което принадлежи на предишното. Искам да принадлежи на модата през днешния ден. Да се вършат тишърти и рокли с идентична пристрастеност, а уникалността на марката да бъде във всеки един артикул “, споделя той.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР