Винаги са ни казвали (и приемаме за даденост), че от

...
Винаги са ни казвали (и приемаме за даденост), че от
Коментари Харесай

Защо надебеляваме с годините

Винаги са ни казвали (и одобряваме за даденост), че от 40-годишна възраст нашият физически външен тип влиза в крах, породен от забавянето на нашия метаболизъм и против който можем да създадем малко. За благополучие специалистите оферират нови доказателства в друга посока.

Очевидно единствената причина, която ни кара да напълняваме през годините, е, че понижаваме равнището на физическата интензивност. Именно това е ключът, а не толкоз броят на годинките, които трупаме. Така че от нас зависи да се отървем от нежеланите мазнинки.

Нашият метаболизъм - подправеният провинен

Колкото и да желаеме, не можем да променим метаболизма си, без значение какво вършим за него. Той се дефинира от редица фактори като височина, пол и генетика, които когато се комбинират, ни дават метаболитната скорост на отмора. Тоест, количеството сила, което изгаряме единствено посредством реализиране на виталните ни функционалности.

Освен това наподобява, че телата ни навлизат в три други етапи, които дефинират изгарянето на калориите.

 Снимка 373739

Първата фаза е обвързвана с приема на храни, които създават топлинен резултат в организма ни , като да вземем за пример кафе, чай или избрани пикантни храни. И е правилно, че те могат да усилят метаболитния развой, само че не задоволително, с цел да се трансфорат в явна загуба на тегло.

Ключът е във физическата интензивност

В последна сметка всички пътища водят до Рим, а що се отнася до това да не надебелеем, нашият Рим е физическата интензивност. Трябва оптимално да увеличим ежедневните извършения, без значение дали се изкачваме по стълбите, изпотяваме се в йога класа или се връщаме пешком от работа. Това допуска консумиране на сила, наречено " разноски за физическа интензивност ", което е и втората фаза от трите, за която споменахме от горната страна.

 Снимка 331640

И третата , само че не на последно място са калориите, които изгаряме, откакто сме създали с напрежение физическо упражнение .

Последните две етапи са в действителност значими, когато става дума за смяна на тежестта. Затова най-хубавото, което можем да създадем, с цел да изгорим непотребните калории, е да увеличим равнището на физическа интензивност по всички вероятни способи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР