Винаги решението за коледните или великденските надбавки е политическо. По

...
Винаги решението за коледните или великденските надбавки е политическо. По
Коментари Харесай

Христина Христова: Не само най-бедните пенсионери имат нужда от великденска добавка

„ Винаги решението за коледните или великденските надбавки е политическо. По никакво метод не е обвързвано с пенсионната система ”, разяснява пред Нова нюз някогашният обществен министър Христина Христова.

Тя изясни, че добавките са обществени заплащания, които са жест от страната към хората в трета възраст. „ Изказването на финансовия министър, че е по-добре да се погрижим за нарастване на трайните пенсии, вместо да даваме добавки, както и самото решение на Народното събрание да се потърсят вътрешни запаси в бюджета на държавното публично обезпечаване, се базират на неправилното схващане за това какво са добавките ”, сподели още тя.

Според нея обезпечаване на добавки за пенсионерите, би означавало голям брой възрастни хора да не получат никакво в допълнение финансиране, поради неналичието на право да получават пенсия. „ Трябва да се търси трайно решение – да се приготви системата за обществено подкрепяне. Така хората, които получават приходи под линията на беднотия, също ще могат да взимат добавки ”, уточни още Христова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР