Винаги първите няколко дни на новото работно място са най-вълнуващите.

...
Винаги първите няколко дни на новото работно място са най-вълнуващите.
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

Винаги първите няколко дни на новото работно място са най-вълнуващите. Запознаваме се с новите сътрудници, конюнктура, изобщо опознаваме атмосферата в офиса. Въпреки това обаче постоянно се усеща и известно напрежение. В главата ни пораждат десетки въпроси, минаваме през доста образования, големи количества информация и още, и още.

Ако новоназначеният не успее да се приобщи задоволително добре към екипа, има огромна възможност да се откаже още в самото начало. А това се случва постоянно. И в случай че един шеф в действителност желае да задържи даден чиновник, няма да го " хвърли " незабавно в работния развой, а ще му даде време за акомодация.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Приобщаването на нов сътрудник е нескончаем развой, който стартира още преди първия работен ден, само че не завършва директно след края на обучителния интервал. Не може да се постави и тъкмо закрепено време, тъй като за всеки интервалът е друг. На по-опитните в дадена сфера нормално им би трябвало да по-малко време да свикнат.

Няма по какъв начин новият чиновник в офиса да не е чувал разнообразни неща в публичното пространство за компанията, преди да бъде назначен. Ако не е чувал, то наложително е поразпитал или е поразучил в интернет защо става въпрос. Именно поради това се погрижете за работодателската си марка. Направете равносметка каква е репутацията на компанията в обществото. Пътят към положителния бранд минава през това да обучавате хората, които наблюдават уеб страницата, обществените мрежи и изобщо работят в компанията на вашата просвета, полезности и цели.

Важно е новият сътрудник да стане част от екипа още от първия ден. Фирмени дарове и приветливо отношение от сътрудниците постоянно правят добра работа. Помислете и за определянето на така наречен buddy или човек, който да вкара новия чиновник, да го запознае с процесите на работа и с екипа и към който постоянно да може да се обръща с въпроси. Основното мнение за компанията и сътрудниците в офиса се построява по време на първия месец. Добре е въвеждането да стане поетапно, само че в това време ясно да се дефинира каква роля ще заеме новият сътрудник, какви задания ще получава и какво ще се чака от него.

Излишно е да загатваме, че най-добре новобранецът да минава през образования, който ще му трябват в работата, която ще прави в компанията. Всичко друго е ненужно в този стадий и единствено ще обърка новия сътрудник в офиса.

И в случай че сегашният ви шеф не е съумял да ви приобщи и задържи и се оглеждате за нов, прегледайте настоящите топ разгласи на Karieri.bg:

KPMG търси:
Administrative Assistant
Tax Advisors

" Пр2 " търси:
Комуникационен специалист

" EVN България " търси:
Специалист Маркетинг
Офис управител (по заместване)

Chambre de commerce et d’industrie France – Bulgarie търси:
Responsable marketing, communication et relation avec les membres

" Еконт " търси:
Бранд управител

Cargill търси:
Senior Team Manager - Invoice to Pay
Senior Team Manager - Record to Report
Senior Team Manager - Credit to Cash
Finance Internship Program - 6 months

Cushman&Wakefield Forton търси:
HEAD OF INDUSTRIAL SPACE AND LAND DEVELOPMENT DEPARTMENT

Lufthansa Technik Sofia търси:
Авиомеханик

Epidosis Bg Sofia търси:
ACCOUNTANT

ЧОУ " Азбуки " търси:
Заместник-директор

BrightPoint търси:
Junior Private Equity Analyst

Българска народна банка търси:
ЕКСПЕРТ В ОБЛАСТТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОПЕРАТИВНИЯ РИСК

" Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " търси:
Началник отдел " Човешки запаси "

" Икономедиа " търси:
Front-end програмист
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР