Винаги може да се стигне до криза, но според депутата

...
Винаги може да се стигне до криза, но според депутата
Коментари Харесай

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до рецесия, само че съгласно депутата от ГЕРБ Тома Биков на този стадий не може да се приказва за конституционна рецесия. Тома Биков в студиото на Нова телевизия в действителност изясни, че ГЕРБ не поддържат, за които гласоподаваха в границите на квалифицираното болшинство единствено преди четири месеца. Така, в случай че въпреки всичко се влезе в рецесия с назначението на служебно държавно управление по новите правила, виновниците за това биха били от ПП/ДБ, които точно упорствали и прокарали измененията в Конституцията.

Нашата позиция при приемането на Конституцията беше това, което е обвързвано със служебното държавно управление - да се ограничи до непрекъсваемост на мандата на Народното събрание и по този метод да се даде опция на Народното събрание да управлява служебния кабинет, с цел да не бъде той безотговорен. " Само това е било предлагането на ГЕРБ, сътрудниците от ПП-ДБ упорстваха да се одобри разновидността, който е сега. " А ГЕРБ, " като хора, които вземат участие в едно общо конституционно болшинство ", са подкрепили предлагането на ПП-ДБ.

Биков съобщи и че както тогава, по този начин и в този момент имат своите подозрения за безпроблемността на текстовете.

Не е ясно каква ще е позицията на Конституционния съд, който жалбите против измененията, в това число и на президента Румен Радев.

ГЕРБ са се страхували от хипотезата това да не бъде оповестено като противоконституционно, в случай че се изтълкува като лишаване на пълномощията на президентската институция.

Защо обаче са подкрепили въпреки всичко измененията в Конституцията, Тома Биков изясни и че в случай че не са го създали или са влезнали по-остро в тематиката, евентуално е щяло да бъдат упрекнати, че сътрудничат с президента Радев и " с цел да си спестим тези пояснения, дадохме път на младите, с цел да си одобряват каквото са решили ".
 Радев: Истинската цел на измененията в Конституцията бе преодоляването на страната
Радев: Истинската цел на измененията в Конституцията бе преодоляването на страната

От тук нататък всяко болшинство, всяка безпринципна сглобка може да прекроява закона съгласно ползите си

И в студиото на бТВ Деница Сачева отбрани сходна теза - че ГЕРБ единствено дали своят вот за Конституцията и отхвърли изрично концепцията за лист от лица, всред които да се избира длъжностен министър председател, да е на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Дори и на втори въпрос чие е предлагането за " домовата книга ", Сачева съобщи, че за тази смяна са дали своят вот всички, в това число ПП-ДБ.

" За себе си мога да отговоря, че одобрих огромна част от измененията в Конституцията с ясното схващане, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, само че не и тъй като имах безспорното вътрешно разбиране, че всички промени ще бъдат потребни и работещи. Непрекъснато променяме закони под напън, че те би трябвало да бъдат изменени поради съответен човек, който не ни харесва " , е признанието четири месеца по-късно откакто е дала своя глас " за " измененията.
 Промените в Конституцията - дяволът в детайлите дебне за проиграна вяра
Промените в Конституцията - дяволът в детайлите дебне за проиграна вяра

Необходимо е да се поправят дефицитите в административната уредба на Закона за правосъдната власт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР