Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова

...
Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова
Коментари Харесай

Нинова: Винаги има смисъл от вот на недоверие

Винаги има смисъл от избор на съмнение, изключително при такова едва държавно управление. Той е детайл на парламентарната народна власт и метод да се беседва по основни за страната въпроси. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БНР.

По думите й гласуването на против кабинета Денков се е провалило тъй като " Възраждане ", Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи и не са се записали в зала и са провалили кворума. Според нея това е станало съзнателно, с цел да се даде време на участниците в сглобката да си извиват ръцете и да си преразпределят порциите.

Тя акцентира, че " Възраждане " и Има Такъв Народ целеустремено не са се записали в Народно събрание, когато се е очаквало да има гласоподаване на вота на съмнение. Нинова уточни, че е типично за тези партии да си сменят позициите.

Лидерът на Българска социалистическа партия не е оптимист, че вотът на съмнение ще мине. Тя разясни, че трети избор все още не се приготвя, защото народните представители би трябвало да се концентрират върху бюджета. Нинова уточни, че Българска социалистическа партия няма да поддържа бюджетът на Асен Василев на първо четене и ще създадат свои оферти.

По думите й цялостната политика страна - общини би трябвало да бъде изменена. Лидерът на социалистите сложи оценка Слаб 2 на държавното управление. Тя посочи, че п о никой от 5-те съществени целта на кабинета не е реализиран триумф . Няма да влезем в Шенген до края на годината, Няма да получим скоро парите по ПВУ, правосъдната промяна е в застой, няма да ни одобряват и в еврозната, разясни Нинова.

Според нея поради политически разправии и кавги в средата на ноември към момента не е почнало разискването на бюджета. Цялата страна е пленник на икономическите им ползи. Не ги интересува каква ще е цената на горивата и по какъв начин ще се отрази на стопанската система, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова бе безапелационна, че  за ръководител на СОС. Социалистите ще повдигнат собствен претендент. Трябва да се даде опция и на други партии, с цел да има съвместен надзор. Не е доста добре, когато цялата власт остане в една партия, сподели още тя.
 Свиленски за вота на съмнение: Стана ясно задкулисието в ръководещата коалиция
Свиленски за вота на съмнение: Стана ясно задкулисието в ръководещата коалиция

Поздрави финансовия министър за обществените разноски, планувани в бюджета, само че уточни, че Българска социалистическа партия ще предложат още
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР