Винаги е имало внушения, че като се присъединим към Европейския

...
Винаги е имало внушения, че като се присъединим към Европейския
Коментари Харесай

Цветан Цветанов в Златоград: Европа покрепя България да съхранява своята идентичност

Винаги е имало внушения, че като се присъединим към Европейския съюз ще загубим идентичността си. А виждате какво се случва в Златоград – всяка минала година гостите и хората с носии са от ден на ден. Никой не лишава идентичността ни. Напротив, Европа поддържа идентичността ни. Виждате че носията стана нова мода. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на Националния избирателен щаб на партията Цветан Цветанов по време на шестия подред празник на златоградското чеверме и гайдарското надсвирване.

По думите му Златоград от ден на ден се възприема като перлата в Родопите, където всеки може да се зареди с положителна сила.



„ Снощи, когато дойдохме да забележим по какъв начин върви подготовката, имаше посетители от Дулово, Велико Търново, Видин, Монтана. Това значи, че българите усърдно съхраняват традициите си и желаят да опознаят родината ни колкото може повече. Европейската взаимност ни дава всички благоприятни условия да бъдем част от огромното европейско семейство, само че запазвайки същността си като нация със своите обичай, просвета, традиции, обичаи. Тя ни дава и разцвет. Тук мога да дам за образец всички кметове от Смолянска област, които съумяха да се възползват оптимално от солидарността, с цел да подобрят инфраструктурата и средата за живеене на своите съграждани “, добави Цветанов.





Призивът на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева е в тази предизборна акция да се приказва за българските полезности, които тярбва да занесем в Европа. По думите ѝ те би трябвало да бъдат одобрени и това би трябвало да е нашата национална задача. „ За страдание акцията върви не в посока на политики, полезности и плюсове, които България може да получи от европейското семейство и европейската интеграция, а вървят личностни нападки, неистини - в това число в ефир. Ние обаче в никакъв случай не залагаме на черния пиар “, уточни Караянчева.

Тя акцентира, че европредседателството от предходната година е било най-успешно и до през днешния ден България получава поздравления. „ Ние още от този момент би трябвало да вървим с високо вдигнати глави. И опозицията също би трябвало да акцентира това наше сполучливо председателство, сполучливата ни реализация в Европа. Защото за тези две години в действителност България стана водач на Балканите “, добави още тя.



„ За следващ път се увещавам, че няма по-красива от Родопа планина, няма по-самобитни обичаи от нашите, няма по-истински хора от родопчаните. В прелестния Златоград всичко изброено нагоре през днешния ден си даде среща. Среща в един европейски град, град с история, само че и град с съвременна визия, просвета, всемирски и обществен живот. Тук се наложи един нов жанр на ръководство в община Златоград, а за няколко мандата на кмета Янчев хората видяха и усетиха изгодите от Европейски Съюз посредством вложените европейски средства в разнообразни планове “, разяснява претендентът за евродепутат Марин Захариев.







Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР