Вила на регентите - имотът на прокуратурата в Боровец, за

...
Вила на регентите - имотът на прокуратурата в Боровец, за
Коментари Харесай

Резиденцията на Гешев в Боровец - ремонтирана за 700 000 лв. И достъпна за малцина

Вила на регентите - парцелът на прокуратурата в Боровец, за която Борислав Сарафов твърди, че е била употребена от към този момент някогашния основен прокурор Иван Гешев като частна резиденция и то гратис, е била ремонтирана за 700 000 лв., като е била оборудвана и с хидромасажна вана. Гешев не е живеел там за непрекъснато, само че е бил чест посетител. Останалите гости в последните години били членове на Висшия правосъден съвет, представители на пресцентъра на прокуратурата и самият Сарафов - някогашен заместител на Гешев, в този момент изпълняващ функционалностите на обвинител номер едно. На процедура вилата, вместо като място за отмора на прокурорите, каквото би трябвало да е предназначението й, се е употребила за срещи, съвещания и отдих на Гешев и доближените му, какъвто самият Сарафов до скоро бе.

Това излиза наяве от репортаж на бТВ, която е получила позволение от настоящето управление на прокуратурата да снима в комплекса от 18 дка - от съществена къща, бунгала, барбекю, постройка за 17-те служители и други

Вила на регентите влезе във фокуса на вниманието, откакто изненадващо обърналият се против Гешев негов заместител Сарафов разгласи на конференция през май:

" Чухме, че Гешев е огромен патриот и българин може би по тази причина употребява като персонална резиденция една къща, която се намира в Боровец. Това е така наречен вила на регентите. Към момента тя е служебна база за отмора на Прокуратура на Република България, само че до нея няма достъп никой от магистратите, тъй като Гешев я приватизира за лично прилагане, а чиновниците от базата на прокуратурата, които са чиновници на прокуратурата и от парите на прокуратурата се заплащат заплати, той употребява като прислужници. "

От документите по публичните поръчки, свързани с вилата, излиза наяве, че няколко месеца след избора на Иван Гешев за основен прокурор през 2020 година е разгласен търг за ремонтни действия за над половин милиион лв., достигнали до над 700 000 лв. с последвал анекс. Там е планувана и хидромасажната вана. Много средства са били вложени в оборудването на парцела с камери.



Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР