Виктория Капитонова и Симона Загорова са поредните звезди, пострадали от

...
Виктория Капитонова и Симона Загорова са поредните звезди, пострадали от
Коментари Харесай

Луд скандал с Виктория Капитонова и Симона Загорова ВИДЕО

Виктория Капитонова и Симона Загорова са следващите звезди, потърпевши от безкрайните благоприятни условия на изкуствения разсъдък в интернет пространството. Голи фотоси на едната се появиха в мрежата, а другата промотира чудодейни капки за намаляване – това провокира същинските Виктория и Симона да реагират.

Експерти акцентират, че в никакъв случай не би трябвало да имаме вяра на очите си на 100% когато сме в обществените мрежи. Във всеки един миг, даже и неумишлено от време на време можем да попаднем на по този начин наречения „ deep fake “.

Фенове на певицата Симона Загорова били възмутени, че откраднали гласа ѝ в манипулативна реклама. Видяна е десетки хиляди пъти във Фейсбук. Почитателите не могли да повярват, че гласът от рекламата е едно към едно с този на Загорова.

„ Доближава се до същинския ми глас, малко роботско, само че да кажем, че тестът е сполучлива. Тези капки аз въобще не знам какво съставляват. Нито знам дали не е някоя отрова “, споделя певицата пред Нова тв.

Зачестяват и случаите на разпространение на порнография благодарение на изкуствен интелект. Жертва на злонамерена офанзива стана инфлуенсърката Виктория Капитонова.

„ Първоначално реагирах малко шеговито като ги видях. Това не съм аз, тъй като аз в действителност нямам такива гърди. „ Доколкото разбрах те са в някакви затворени групи, където даже аз, в случай че желая, не мога да вляза да видя фотосите “, изясни инфлуенсърката.

Киберексперт представя компютърна стратегия, способна да сложи лицето на който желаеме в фотография или видео с порнографско наличие. „ Още по-страшното е, че всеки може да го направи “, отбелязва Красимир Коцев.

Според киберексперти сходна имитация е детска игра за недоброжелателите. Не е нужно да бъдем опитни хакери, а просто да си свалим едно приложение и да имаме фотография в лице на който и да е човек.

„ Когато приказваме за замяна на фотография – да вземем облика на някой и да го инсталираме върху друга, това нещо е извънредно елементарно. Ако досега порно промишлеността изкривяваше визиите за това какво е обикновено и какво е вярно в обществото – то към този миг това от ден на ден се ускорява. И ти можеш на един клик разстояние да имаш твоя съвършен съкровен сътрудник “, изясни Коцев.

Виктория се усеща с вързани ръце. Казва, че сходни фотоси се популяризират по всевъзможни платформи без никакъв надзор. „ Когато разбирам за нещо такова то към този момент е скрийншотнато, препратено. Няма по какъв начин да се противопоставиш на такова нещо. Не можеш да се защитиш, единственото нещо, което можеш да направиш е да се скриеш напълно и да не качваш твоите фотоси в обществените мрежи, само че това в днешно време е невероятно за мен, това ми е работата “, показва тя.

А за певицата Симона Загорова да чуе думи, които в никакъв случай не са излизали от нейната уста е всекидневие. И доста хора се връзват. „ Това ми попада всеки ден. За жал много хора ми писаха, че към този момент са си го купили. Първо са си дали парите на вятъра, въобще не знам какъв е този артикул “, показа тя.

„ Случаят със Симона е един от емблематичните и от ден на ден такива ще виждаме. Там е употребен единствено гласът, защото е по елементарно да се копира единствено единият от двата фактора – глас или облик. С гласа е една концепция по-лесно може с няколко минутен запис изкуствен интелект да го възпроизведе с 80% акуратност. Хората би трябвало да са осведомени, че това към този момент е част от нашето всекидневие и от ден на ден ще виждат подобен вид облици “, изясни Красимир Коцев.

Изкуственият разсъдък и дълбоката машинация пишат днешната история. Дали ще я дехуманизира – следва да разберем. „ Страх ме е накъде още можем да отидем. Защото щом в този момент има хора, които имат вяра на това, те могат да популяризират и други неща – много ужасно става “, акцентира Симона Загорова.

Виктория Капитонова от своя страна призова всички хора да ревизират и да се опитат непосредствено да се свързват с индивида, който предлага съответна услуга./show.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР