Виктория Азаренка заяви, че не споделя гледната точка на Ига

...
Виктория Азаренка заяви, че не споделя гледната точка на Ига
Коментари Харесай

Азаренка: Швьонтек трява да проверява фактите, преди да коментира


Виктория Азаренка съобщи, че не споделя гледната точка на Ига Швьонтек по отношение на атмосферата в Тура след началото на войната в Украйна. По време на шампионата в Индиън Уелс международната №1 се изрече сериозно за решението на Анастасия Потапова да излезе на корта с фланелка на „ Спартак “ (Москва), след което влезе в спречкване с изпълнителния шеф на WTA Стив Саймън. Според полякинята асоциацията не заема задоволително твърда позиция, а в съблекалнята се усеща съществено напрежение след началото на съветската инвазия.

Според Виктория Азаренка обаче обстановката въобще не е такава. Двукратната шампионка от Australian Open съобщи, че не е съгласна с Швьонтек и че напрежението, за което тя приказва, не съществува.

„ Лично аз не съм усещала сходно напрежение. Очевидно е обаче, че другите играчи се усещат и се държат по разнообразни способи. Като цяло обаче, не споделям гледната точка на Ига и бих я посъветвала да изследва добре обстоятелствата, преди да прави мнения “ – сподели беларускинята на конференцията преди началото на присъединяване си на WTA 1000 шампионата в Маями.

Азаренка насочи покана за диалог към международната №1, в който двете да обсъдят своите отзиви по отношение на протичащото се.

„ Като член на Съветва на играчите, бих се радвала да осведомя Швьонтек за някои неща, които са се случвали в предишното. Мисля, че това би бил доста по-правилният метод да проведем този диалог. Все по-често на конференциите някои тематики са по-важни от тениса и съгласно мен това не е добре за спорта “.

Азаренка разяснява и смяната на местоположението на шампионата в Маями. Тя бе безапелационна, че избира остарелия комплекс в „ Крендън Парк “, само че в това време схваща аргументите за преместването на „ Hard Rock Stadium “ и счита това решение за вярно.

„ Предпочитам Кий Бискейн, само че разбирам аргументите, които доведоха до тази смяна. Уважавам решението на уредниците и считам, че е вярно. Харесваше ми атмосферата в „ Крендън Парк “, защото бе някак по-интимна и се любувах на дребни ежедневни неща като това да минавам по мостовете, само че протичащото се сега е по-добре както за шампионата, по този начин и за почитателите, на които ще им е по-приятно на такова огромно оборудване “ – приключи някогашната №1.

Във втория кръг на шампионата Азаренка ще се изправи против Камила Джорджи, която отстрани Кая Канепи на старта.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР