Виктор Николаев едва ли може да бъде морален стожер по

...
Виктор Николаев едва ли може да бъде морален стожер по
Коментари Харесай

Виктор Николаев от Нова тв - имотен крал с топ жилища


Виктор Николаев надали може да бъде честен стожер по тематиката “Апартаментгейт ”, сподели информация на ПИК в имотните му покупко-продажби. Той и жена му се ширят в цели 3 жилището в идеалния център на София – на “Раковска ” до европарламента, на “Паренсов ” и на “Мальовица ”.

Водещият, който буйно громи политиците от ефира, че купували на ниска цена, самичък е впримчен в спекулация с декларирането на жилища на данъчна основа за икономисване на налози.

През 2014 година Николаев купува без ипотека топимот в абсолютния център на София – на ул. “Г. С. Раковски ”, на метри от представителството на европарламента в София, против едвам 870 евро на квадратен метър. Говорим за аристократична, остаряла, тухлена, чудесно поддържана кооперация.



Подобна цена е нереална за какъвто и да е парцел на въпросното място, и то в солидна тухлена кооперация. Цените там през 2014 година не падаха под 1300 евро на квадрат, безапелационни са водещи столични брокери пред ПИК.

“Нямаме договорка на по-ниска цена от 1300 евро, даже в случай че апартаментът е за изриване и главен ремонт. Високи цени държат и ателиетата на последните етажи, и дори мазетата ”, разясниха специалистите пред медията ни.

Общата площ, която е купил, е 54 квадрата и съгласно формалните документи от Агенция по вписванията е платил 94 857 лева вместо 151 хиляди лева, колкото е пазарната цена по това време за въпросната топлокация – ул. “Г. С. Раковски ” 163.



Тузарското жилище на ул. “Раковски ”

Всъщност “моралистът ” от Нова телевизия е истински заможен крал. Освен упоменатото жилище на “Раковски ” има още един апартамент, закупен на негово име, както и трети – на името на жена му Людмила. И двата парцела са на също толкоз атрактивни топместа в центъра на София.

На ген. “Паренсов ” 27 в края на 2017 година Николаев си взима апартамент от 70 кв. м за 246 хиляди лева, като за половината сума тегли заем, а останалата заплаща от джоба си. Цели 130 хиляди лева очевидно е икономисал по неведоми пътища единствено 3 години откакто е платил в брой други близо 100 бона за парцела на “Раковски ”.

В същия регион на пресечка на “Паренсов ” – ул. “Мальовица ”, жилище има и дамата на Виктор Николаев. Именно там фамилията живее в последните 5 години. То е от 105 кв. м и е купено от радиоводещата в БНР през 2003 година



Жилището от 105 квадрата на ул. “Мальовица ”, на метри от “Граф Игнатиев ”, благосъстоятелност на жена му



Апартаментът на Виктор на “Паренсов ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР