Виктор Лилов претърпя поражение от Самир Банердже на финала на

...
Виктор Лилов претърпя поражение от Самир Банердже на финала на
Коментари Харесай

Виктор Лилов загуби юношеския финал на Уимбълдън

Виктор Лилов претърпя проваляне от Самир Банердже на финала на юношеския шампионат на Уимбълдън. Българинът, който се състезава за Съединени американски щати, изигра мощен първи сет, в който навакса пасив от 2-5, само че във втората част не съумя да продължи да поддържа високото движение и бе заставен да се помири с провалянето.

Банердже поведе пръв, само че Лилов изравни резултата, след което стигна до брейкпойнт, от който обаче не съумя да се възползва и още веднъж се оказа в ролята на догонващ при 2-1. Лилов още веднъж възвърне равенството, само че по-късно Банердже реализира първия пробив в мача и натрупа задатък от 5-2.

В осмия гейм обаче Лилов избави два сетпойнта и редуцира пасива си, а в идващите два гейма даде единствено една точка на своя конкурент и изравни резултата при 5-5. Банердже обаче прекъсне серията на международния №31 при юношите и завоюва подаването си в единадесетия гейм, а след това осъществя решителен пробив и надви със 7-5 в откриващия сет.

Втората част стартира по подобен метод, като и двамата съперници завоюваха първите си две подавания. Банердже поведе още веднъж, само че този път Лилов не съумя да отговори на предизвикването и неговият конкурент записа два следващи гейма на 15, увеличавайки преднината си на 5-2. Лилов избави два мачбола и понижи изоставането си, само че не съумя да повтори подвига от първия сет и Банердже победи с купата след 7-5, 6-3./TennisKafe.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР