Виктор Бут, руският търговец на оръжие, освободен в четвъртък след

...
Виктор Бут, руският търговец на оръжие, освободен в четвъртък след
Коментари Харесай

Освободеният Виктор Бут влезе в лоялната на Кремъл националистическа партия

Виктор Бут, съветският търговец на оръжие, освободен в четвъртък след 14 години в американски арест в подмяна на американската баскетболна звезда Бритни Грайнър, се причисли към лоялната на Кремъл ултранационалистическа Либерално-демократическа партия (ЛДПР), сподели нейният водач в понеделник.

Във видео, оповестено в Telegram, Леонид Слуцки, изравен на сцената до Бут, сподели: " Искам да благодаря на Виктор Анатолиевич (Бут) за решението, което взе, и да го поздравявам в редиците на най-хубавата политическа партия в днешно време Русия ", цитира думите му.

Асошиейтед прес посочи, че Бут е получил членската си карта на конгрес на партията, извършен в понеделник, 12 декември, в Москва. 

Въпреки името си, Либерално-демократическата партия (ЛДПР) от основаването си през 1991 година поддържа твърдолинейна, ултранационалистическа идеология, в която се проповядва предпочитание Русия да завоюва още веднъж страните от някогашния Съветски съюз, означи организацията.

Нейният създател и дълготраен водач Владимир Жириновски си завоюва репутацията на политически шоумен с ексцентрично държание преди гибелта си през април.

Въпреки че се смяташе за сериозен кандидат за власт през 90-те години, ЛДПР от този момент заигра подчинена роля в политическата система на Русия, като алегорична съпротива на ръководещия блок Обединена Русия, като в същото време поддържа Кремъл по множеството въпроси.

Тази партия има историята на рекрутиране на спорни персони в съветската политика. През 2007 година Андрей Луговой, някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), търсен във Англия за убийството в миналата година на някогашния съветски разузнавач Александър Литвиненко, беше определен в Народното събрание точно от ЛДПР.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР