ВиК-Варна ООД не разполага с никакви документи за проектирането, изграждането

...
ВиК-Варна ООД не разполага с никакви документи за проектирането, изграждането
Коментари Харесай

Стъклопластови - вместо метални тръби в магистралния водопровод на Варна

" ВиК-Варна " ООД не разполага с никакви документи за проектирането, построяването и надзора на строителството на магистралния тръбопровод, който през вчерашния ден аварира за повторно за един месец. Стана ясно обаче, че на мястото на спукването са сложени стъклопластови, а не железни тръби. Това изясни шефът на сдружението инж. Веселин Русев, представен от Българска телеграфна агенция.

Проблемният тръбопровод е инсталиран през 2008 година Сега ще се търси документи за реализацията на плана в Министерството на районното развиване и благоустройството, Общината и Дирекцията за народен строителен надзор. Така ще стане Според Русев по този начин ще стане ясно кой е взел решение на това място да бъдат положени стъклопластови, а не железни тръби.
 Искат оставки във Варна след поредна повреда на тръбопровод
Искат оставки във Варна след поредна повреда на тръбопровод

Цялостният безпорядък в работата на ВиК и Министерство на регионалното развитие доведоха до напрежение

За разрешаване на казуса варненското сдружение е поискало към 500 хиляди лв. от " ВиК " холдинга . Идеята е в проблематичния сектор да се положат железни тръби.

Русев посочи, че макар новия пробив, няма семейства без вода, защото подаването е пренасочено по остарялата тръбна мрежа.
 Спукване на тръбопровод наводни бул. във Варна
Спукване на тръбопровод наводни бул. във Варна

Заради повредата, водоподаването в региона краткотрайно е спряно

Варненските депутати от ГЕРБ-СДС дадоха конференция - те оповестиха, че ще внесат искане до служебния министър председател Гълъб Донев за оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Това оповестиха през днешния ден на конференция в крайморския град народните представители Павел Христов, Бранимир Балачев и Медиха Хамза.

Освен това, те ще упорстват и за оставката на шефа на " ВиК-Варна " инж. Веселин Русев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР